Mağduriyet yaratıyor, bu arsa ve arazilere dikkat

Pandemi döneminin etkisiyle arsa arazi değerleri hızla yükselmekteyken gözler, bir kez daha toprak yatırımına çevriliyor.

GASTE24 GASTE24
Mağduriyet yaratıyor, bu arsa ve arazilere dikkat

İnsanların şehir hayatından uzaklaşarak doğaya yöneldiği ve bu nedenle birikimlerini bakir bölgelerde yaptıkları arsa arazi yatırımlarıyla değerlendirmeye çalıştıkları bu dönemde arsa arazi değerlerinin minimum %40 artış gösterdiğini belirten uparazzi Genel Müdürü Hakan Erilkun bu yatırımı yaparken çok dikkatli olunması gerektiğini, özellikle hisseli yer alımı yapılmasının büyük riskler taşıdığını belirtti.

Ülkemizde arsa arazi alanında uzmanlaşan ilk ve tek kurumsal franchise zinciri olma özelliğine sahip uparazzi’nin Genel Müdürü Erilkun, yaptığı açıklamada hisseli yerlerin alımında 1 TL’lik borcun bile tüm ortakları etkileyebilecek zararlar doğuracağını dava sayıları ile beraber ortaya koydu ve şunları söyledi: Toprak yatırımında en önemli unsurlardan birisi sorunsuz bir yatırıma imza atmaktır. Bir başka ifadeyle en kazançlı yatırım olan toprak yatırımının tüm detayları düşünülerek sorunsuz bir yatırım aracı olarak edinilmesi gerekir. Bu çerçevede önemli detaylardan biri de alınacak toprağın hisseli olmamasıdır. Zira hisseli arsa arazilerde en küçük bir sorun sadece hisse sahibini değil diğer hisse sahiplerini de etkiler, faydalanma amacı yatırımı elden çıkarma amacına dönüşebilir. Unutmayalım ki ülkemizde hisse sorunun olduğu sadece miras davaları toplam dava sayısı hukuk mahkemelerinde açılan toplam dava sayısının % 16,2’sidir. ‘

Yalnızca bir yıl içinde 350.065 adet hisse paylaşımı temelli izale-i şüyu davası açıldığını belirten Hakan Erilkun, ön alım hakkı gibi riskler de düşünüldüğünde hisseli arazilerin tüm bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:GATE24

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER