Kemal Kılıçdaroğlu'na ABD'li danışman

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, danışmanlık verdiği İspanya ve Portekiz'i ekonomik krizlere sürükleyen ABD'li Jeremy Rifkin'i başdanışmanı yaptı.

GASTE24 GASTE24
Kemal Kılıçdaroğlu'na ABD'li danışman

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3 Aralık'ta ekonomi vizyonunu açıklayacak o gün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde bu vizyonu oluşturan kadroları da CHP'lilerle tanıştıracak açıklanan isimler şimdiden tartışılmaya başlandı.

Kılıçdaroğlu, ABD'li yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı Jeremy Rifkin'i başdanışmanı yaptı. Rifkin 3 Aralık'ta CHP'nin ikinci yüzyıla çağrı toplantısında da bir konuşma yapacak.

Rifkin, Avrupa Birliği, Çin Halk Cumhuriyeti ve İspanya'da danışmanlık görevlerinde bulundu. Ama en çok Almanya eski şansölyesi Merkel'in danışmanı olarak tanındı.  

Onun döneminde Almanya, nükleer enerjiden arınmaya kararı vermiş bu doğrultuda birçok santralini ya yedeğe almış ya da kapatmıştı.

Jeremy Rifkin'nin bu stratejideki payı nedeniyle eleştirildi. Yanıldığı Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte ortaya çıktı. Fosil yakıtların ne kadar stratejik bir ürün olduğu anlaşılınca Almanya bu stratejiden vazgeçti. Ama Rifkin vazgeçmedi.

Kaynak: Star

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER