İZÜ öğrencilerinden uluslararası alanda büyük başarı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencilerinden İremnaz Çay, Sinem Sena Ertaş, Merve Boşna ve Moustafa Bekir büyük bir başarıya imza attı. Daha önce ürettikleri Robot el projesi ile dikkat çeken İZÜ’lü gençler bu kez de katıldıkları uluslararası yarışmada kazandıkları başarıyla ülkemizi gururlandırdı. Öğrencilerimiz mühendislik alanında uluslararası çapta düzenlenen ve dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda başvurunun yapıldığı “American Society of Mechanical Engineering (ASME) Student Mechanisims and Robot Design” yarışmasında final etabında yarışmaya hak kazandı.

GASTE24 GASTE24
İZÜ öğrencilerinden uluslararası alanda büyük başarı

Amerika’nın California eyaletinde bu yıl 43. kez düzenlenen, “American Society of Mechanical Engineering (ASME) Student Mechanisims and Robot Design” yarışmasına Harvard, Tsinghua, Yale gibi dünyanın önemli üniversitelerden öğrenciler katılıyor. İremnaz Çay, Sinem Sena Ertaş, Merve Boşna ve Moustafa Bekir bir araya gelerek oluşturdukları İZU Robotics GO4 takımı ile bu önemli yarışmada final etabında yarışma hakkı elde eden üç ekipten biri oldu. Ekip, yaptıkları “deniz kirliliğini önleyici otonom amfibik robot” çalışması ile jürinin beğenisini kazandı. İZÜ’lü gençler tasarladıkları proje ile bu yıl 43. kez düzenlenen yarışmada final etabında yarışacak ilk ve tek Türk takımı olarak da tarihe geçti.

İZÜ öğrencilerinden uluslararası alanda büyük başarı - Resim : 1

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, projeye katılan öğrencileri makamında kabul etti. Yarışma ve proje hakkında öğrencilerden detaylı bilgi alan Prof. Dr. Mehmet Bulut başarılarından ötürü kendilerini kutladı.
 

İZÜ öğrencilerinden uluslararası alanda büyük başarı - Resim : 2

Kaynak: Bizim Haber Merkezi

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER