İyilik Sergisi’nin açılışı yapıldı

Deniz Feneri Derneği İstanbul Şubesi, İyilik Okulu projesi kapsamında Esenler Şehit Türkmen Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrenciler tarafından gerçekleştirilen İyilik Sergisi'nin açılışını yaptı.

GASTE24 GASTE24
İyilik Sergisi’nin açılışı yapıldı

Esenler Şehit Türkmen Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İyilik Sergisi'nde kendi elleriyle yaptıkları resim, yelpaze, büyüteç ve çanta gibi birçok eşyayı satarak elde ettikleri gelirlerle Afrika'da su kuyusu açmayı amaçladılar. Öğrencilerin iyiliğe yönlendirilmesi için emek veren Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hatice Köseoğlu, öğrencileri birçok sanat alanında geliştirerek sergide renkli ürünlerin ortaya çıkmasına vesile oldu.

Temiz ve güvenilir su kaynağına ulaşımın çok zor olduğu Afrika bölgesinde açılan her su kuyusu insanların hayatına büyük kolaylık sağlıyor. Öğrencilerimizin bu güzel hedefi sayesinde, kardeşleri suya bir adım daha yaklaşmış olacak.

Deniz Feneri Derneği Yönetim Danışmanı Recep Koçak Bey, gerçekleştirilen sergi çalışmasına dair duygu ve düşüncelerini şöyle iletti:

"Deniz Feneri Derneği'nin ‘İyilik Okulu’ projesi kapsamında katıldığı Tübitak projeleri ile ilgili serginin ve İyilik Fuarı’nın açılışına, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Feyzullah Sert, Esenler’de bulunan çeşitli okulların idarecileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İyilik Sergisi’nin açılışı yapıldı - Resim : 1

Sergide yer alan projeler ve fuar stantları hakkında her standın görevlisi öğrenciler bilgi verdiler.

Sergi ve fuarın genel havası; idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin güzel bir iş birliği ve kaynaşma örneğini yansıtıyordu.

Bu etkinlik öğrencilerin ilgi ve istidatlarının tespit edilmesi, geliştirilmesi ve gençlerin geleceğe hazırlanması için çok faydalı ve örnek bir faaliyet hüviyeti taşıyordu. Emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER