için kaldı

İnce'den sonra Kılıçdaroğlu da 'harekete' geçti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin "1000 Günde Memleket Hareketi" başlatmasının ardından, parti örgütüne talimat gönderdi.

GASTE24 GASTE24
İnce'den sonra Kılıçdaroğlu da 'harekete' geçti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Yalova Milletvekili ve partisinin geçmiş dönem cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin,  "1000 Günde Memleket Hareketi" başlatmasının ardından, yeni parti kuracağı tartışmalarına ilişkin tepkisiz kalınması talimatını verdi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı olarak iletilen mesajda, Muharrem İnce'nin açıklamalarıyla ilgili kamuoyu önünde herhangi bir yorumda bulunulmaması, açıklama yapılmaması ve sosyal medya aracılığıyla paylaşımda bulunulmaması istendi.

MUHARREM İNCE NELER SÖYLEDİ?

Muharrem İnce, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında "1000 Günde Memleket Hareketi"ni başlattığını açıkladı. İnce'nin açıklamasında şunlar öne çıktı:

>> Bizim başlattığımız hareket bir muhalefet hareketi değildir. Hareketimizin adı “Bin Günde Memleket Hareketidir. 4 Eylül'de Sivas'ta olacağız. Memleket hareketini başlatacağız.

 >> Türkiye'nin hem iktidar hem muhalefet sorunu aynı anda vardır. Siyasi partilerin işleyişinde demokrasi kalmamıştır. Ne yazık ki bu kötü gidişattan Cumhuriyet Halk Partisi de nasibini almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk kez meclis grup başkanvekilleri seçimle göreve gelmiyor, kaldırıldı, genel başkan onları atıyor. CHP ile özdeşleşmiş olan ön seçim artık yok.

>> CHP'nin iktidarı demek, CHP Genel Başkanının Cumhurbaşkanı olması demek. Eğer Erdoğan'ın eski arkadaşlarından birini Cumhurbaşkanı yapacaksanız ben buna CHP iktidarı demem.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER