HES borusu patladı: Ölü ve kayıplar var!

Trabzon'da şiddetli yağış sonrası bir hidroelektrik santralinin (HES) borusunun patlaması sonucu sel meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti.

GASTE24 GASTE24
HES borusu patladı: Ölü ve kayıplar var!

Olay, Trabzon'un Araklı ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede şiddetli sağanak yağış sonrası bir hidroelektrik santralinin (HES) borusu patladı.

Şiddetli su tahliyesinin yaşandığı mahallede sel meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 2 kişi sele kapılarak kayboldu, 1 kişi de yaralı kurtarıldı.

Bölgeye jandarma, AFAD, itfaiye, belediye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Mahallede mahsur kalanlar olduğu ihbarı yapıldı. Mahsur kalanlar için kurtarma çalışması başlatıldı.

Araklı Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemiz Çamlıktepe ve Yüceyurt mahallelerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle Araklı ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın hiçbir şekilde bu mahallelere gitmemeleri ve yetkililere yardımcı olmaları rica olunur" denildi.

Valilikten açıklama 

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Araklı İlçesi Çamlıktepe ve Yeşilyurt Mahallelerinde yoğun yağış nedeniyle oluşan sel felaketi sonrası Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında Araklı Kaymakamlığında kriz masası oluşturulmuştur. Olay yerinden alınan ilk bilgilere göre Çamlıktepe Mahallesinde 4 ev ve işyeri yıkılmış, bir vatandaşımızın cesedine ulaşılmıştır. Haber alınamayan vatandaşlarımıza ulaşma çalışmalarımız devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı. 

Kaynak: TRT Haber

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER