Galatasaray maçı öncesi şok: 4 maç ceza!

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi Benfica'ya, bu geceki kritik maç öncesinde ülkesinden kötü haber geldi.

GASTE24 GASTE24
Galatasaray maçı öncesi şok: 4 maç ceza!

Skorer'de yer alan habere göre Kırmızı-beyazlıların illegal bir taraftar grubunu desteklediği tespit edildi.

‘İsimsiz çocuklar' Benfica'yı yaktı!

Sporting'in şikayeti üzerine harekete geçen lig disiplin komitesi yaptığı araştırmaların sonucunda, resmen tanınmayan bir oluşum olan No Name Boys (İsimsiz çocuklar) isimli taraftar grubunun kulüpten destek aldığını ortaya çıkardı.

Estadio da Luz'da ışıklar sönecek

Bunun üzerine lig disiplin komitesi tarafından Benfica'ya dört maç saha kapatma cezası verildi. Estadio da Luz Stadı'nı dört maç seyirciye kapatılacak olması, kulüpte moralleri bozdu.

Kulüple bağ varsa, IPDJ'ye kayıt şart

Portekiz'de tüm kulüpler bağlantılı oldukları taraftar gruplarını devlete bildirmek, kayıt altına aldırmak zorundalar. IPDJ (Portekiz Gençlik ve Spor Kurumu) bu işle ilgilenen kuruluş… Taraftarların herhangi bir suça karışıp karışmadıklarının tescili gibi bir temel güvenlik kaygısı, varoluş nedenini oluşturuyor.

Kızıl Şeytanlar da ikincisi

Futbol kulüplerinin resmen kaydettirmedikleri gruplara destek de vermemeleri gerekiyor. No Name Boys dışında Diabos Vermelhos (Kızıl Şeytanlar) ise, Benfica'yı destekleyen bir diğer illegal taraftar grubu.

İstanbul'a geldikleri düşünülüyor

Kırmızı-beyazlıların bu taraftar gruplarına mensup bazı taraftarların, bu geceki Galatasaray maçına gelen Portekizli taraftarlar içerisinde de bulunduğu tahmin ediliyor. Benfica'nın saha kapama cezasıyla ilgili olarak, yürütmeyi durdurma talebiyle tahkime gittiği belirtiliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER