Fransa'da 'vur emri' alan askerler sokağa indi!

Fransız hükümeti, 19 hafta boyunca sokaklarda hayat pahalılığı ve vergi artışını protesto eden Sarı Yelekliler'i durduramayan Fransız polisi ve askerlerine, 'vur emri' verdi.

GASTE24 GASTE24
Fransa'da 'vur emri' alan askerler sokağa indi!

Fransa'da Sarı Yelekliler'in protesto gösterilerinin, bu hafta 19'uncusu düzenleniyor. Protesto gösterilerini durdurmak isteyen hükümet, dün emsal bir karar vererek herkesi şaşırttı.

Paris Genel Komutanı General Bruno Le Ray, Fransa'da bir radyo programına katılarak aldıkları emsal kararla ilgili bilgilendirme yaptı. Le Ray, "Kendi hayatları veya korumakla mükellef oldukları şahısların hayatı tehlike altına düşerse, ateş açmaya kadar gidecek şekilde karşılık verebilirler" şeklinde bir açıklama yaptı.

Fransa'da 'vur emri' alan askerler sokağa indi! - Resim : 1

Bugün gerçekleşen gösteriler sokaklar yine karıştı. Polis ile göstericiler tekrar karşı karşıya geldi. Polis eylemcilere sert müdahalede bulundu. Öte yandan askerlerin sokağa çıkması için dün verilen emri gereği, Fransız askerler sokağa çıktı. Paris sokaklarında ellerinde silahlarla dolaşan askerler Fransız televizyonları tarafından görüntülendi.

Kaynak: Ajanslar

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER