için kaldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay canlı yayında açıkladı: Bölgenin Singapur'u olur

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin her zaman KKTC'nin yanında olduğunu söyledi. Oktay, "KKTC’yi bir cazibe merkezine dönüştürebiliriz. Öyle bir adaya dönüştürürüz ki bölgesinin Singapur'u olur. Ancak bu kadar aşırı korumacı yaklaşım ve kurallarla bir yere gidemeyiz" dedi.

GASTE24 GASTE24
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay canlı yayında açıkladı: Bölgenin Singapur'u olur

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC devlet kanalı Bayrak Radyo Televizyonunda (BRT) soruları yanıtladı. KKTC Başbakanı Ersin Tatar ve hükümetle uzun zamandır üzerinde çalıştıkları konular olduğunu aktaran Oktay, "Biz, KKTC ile ilgili çalışırken KKTC'ye bir bütün olarak bakıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da hükümetlerimizin de yaklaşımı böyle olmuştur" ifadesini kullandı.

YENİ TİP KORONAVİRÜS TURİZM GELİRLERİNİ ETKİLEDİ

KKTC'nin gelirlerinin temelinde turizm ve eğitim bulunduğuna işaret eden Oktay, şunları kaydetti: "KKTC'nin yaklaşık 1 milyar dolara yakın turizm geliri, 850 milyon dolarlık ise eğitim geliri var. Kovid-19 olmasaydı, bizim 2020 hedefimiz çok farklıydı, KKTC için de çok farklıydı, neredeyse rakamları iki katına çıkarma hedefimiz vardı. Kovid-19 olunca yeniden revize etmek durumunda kaldık."

YAPISAL DÖNÜŞÜM ŞART

Türkiye'nin KKTC'de yapısal bir dönüşümün gerçekleşmesini arzu ettiğini kaydeden Oktay, "KKTC'de anormal bir bürokrasi bulunuyor. Yatırımcının önünü açmak zorundayız. KKTC'yi bir cazibe merkezine dönüştürebiliriz. Öyle bir adaya dönüştürürüz ki, bölgesinin Singapur'u olur" dedi.

BEDELİ NE OLURSA OLSUN

Kapalı Maraş ile ilgili bir soru üzerine Oktay, buranın KKTC'nin toprağı olduğunu ve Türkiye'yi de KKTC’den ayrı düşünmediklerini söyledi. Oktay, "Bedeli ne olursa olsun Doğu Akdeniz ve Kapalı Maraş ile ilgili olarak KKTC hükümetinin arkasındayız. Bizim arzumuz, Maraş'ın bir an önce tekrar ekonomiye kazandırılması" diye konuştu.

Kaynak: Haber7

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER