için kaldı

3'lü Suriye zirvesi... Liderlerden kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Üçlü Zirve Toplantısı öncesi ortak basın toplantısı düzenledi.

GASTE24 GASTE24
3'lü Suriye zirvesi... Liderlerden kritik açıklamalar

Üçlü Zirve Toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanRusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ve Putin ile ayrı ayrı ve heyetler arası toplantılar gerçekleştirdi.

Liderler heyetler arası toplantı öncesi basın açıklamasında bulunuyor:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Ankara Zirvesi'nin Astana sürecine yeni bir soluk kazandıracağına inanıyorum.

Astana Platformu, Suriye'deki yangının söndürülmesi için etkili çözümler üretebilen ve somut adımlar atabilen yegane girişimdir.

Suriye'de barış sağlanması için daha fazla çaba sarf edip, elimizi taşın altına daha fazla koymalıyız.

Bugünkü toplantımızda İdlib başta olmak üzere Güvenli Bölge ve sahadaki gelişmeleri konularını ele alacağız. Fırat'ın doğusundaki terör bataklığını kurutarak bu yöndeki çabalarımızı birlikte yeni bir merhaleye taşıyacağız.

Cerablus, Afrin gibi güvenli hale getirdiğimiz yerlere dönen Suriyeli kardeşlerimizin sayısı 360 bini buldu. Büyük bir trajedinin önüne geçtik

Ruhani'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER