Galatasaray'da Onyekuru için B planı devrede

Galatasaray, yaz transfer döneminin en önemli hamlesi için yol haritasını belirledi. Galatasaray, Onyekuru için B planını devre soktu.

Galatasaray'da Onyekuru için B planı devrede - Sayfa 1

UEFA ile 2018 yılında yaptığı Finansal Fair Play (FFP) anlaşması gereği ‘sattığı kadar transfer harcaması yapabilen’ G.Saray, hareket alanını kısıtlayan bu kural nedeniyle çareyi kiralama yönteminde bulmuştu. 

Galatasaray'da Onyekuru için B planı devrede - Sayfa 2

Kulüpleri ile sözleşmeleri süren futbolcuları genelde satın alma opsiyonlu olarak kiralayan sarı kırmızılılar, son ara transfer döneminde 3. kez kadrosuna kattığı Henry Onyekuru’yu da bu yolla transfer etti. Bu futbolcu için 650 bin Euro kira bedeli ödeyecek olan Galatasaray, haziranda 4 milyon 350 bin Euro vermesi halinde bonservisi satın alma hakkına sahip.

Galatasaray'da Onyekuru için B planı devrede - Sayfa 3

FFP kısıtlamaları bu yaz da geçerli

FPP anlaşmasına bugüne dek harfiyen uyan sarı kırmızılı yönetim, geçtiğimiz günlerde UEFA ile temasa geçerek, kısıtlamaların kaldırılmasını istedi. Ancak görüşmeler sürdüğü için, ‘satmadan oyuncu alamazsın’ kuralının 2021 yaz transfer döneminde de geçerli olacağı bildirildi.

Galatasaray'da Onyekuru için B planı devrede - Sayfa 4

Bu da Onyekuru’nun bonservisini almayı planlayan Galatasaray’ın ‘B’ planını devreye sokup futbolcu satmasını zorunlu hale getirdi. Sarı kırmızılı yönetim, Mbaye Diagne veya Christian Luyindama’yı 6 milyon Euro civarında rakamlara satarak, Onyekuru’yu almaya çalışacak.