Foça'da selin izleri siliniyor
İzmir'de 1 kişinin sağanak yağmurun neden olduğu sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği Foça ilçesinde yaralar sarılıyor. Su basan ev, iş yerleri, cadde ve sokaklar temizlenirken, mağdur olan vatandaşlara da ödemelerin bugün itibariyle başladığı duyuruldu.
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin uyarısının ardından 23 Ekim öğle saatlerinde İzmir’in Foça ilçesinde sağanak etkili oldu. Sağanak nedeniyle birçok cadde ve sokak suyla dolarken, ev ve iş yerlerini de su bastı, ilçede deniz ile sel suları birleşti.
Bölgede AFAD, Karayolları, DSİ, emniyet, jandarma, belediye, itfaiye, sağlık ekipleri çalışma başlattı. İlçeye 12 saatte metrekareye 155,4 kilogram yağmur düştü. Sağanakta otomobili sel sularına kapılıp Bucak Deresi'ne düşen Bülent Kaptanoğlu kayboldu.
Sahil Güvenlik Komutanlığı DEGAG Özel Timi-6 ekipleri tarafından Gediz Nehri’ndeki sazlık alanda Kaptanoğlu’nun 3'üncü günde cansız bedenine ulaşıldı. Kaptanoğlu aynı gün ikindi vakti Foça'da toprağa verildi.
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Sel felaketinin ardından yaralar sarılmaya başlandı. Felaketin ardından AFAD, UMKE, Kızılay, İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri, itfaiye ve gönüllü kuruluşlar ilçede temizlik çalışması yaptı.