Fırtına Deresi'nde rafting heyecanı başladı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi'nde, bu yıl koronavirüs nedeniyle geciken rafting sezonu açıldı. Adrenalin tutkunları, azgın sularda botta kalabilmek için mücadele veriyor.

Fırtına Deresi'nde rafting heyecanı başladı - Sayfa 1

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korunması gereken 200 ekolojik saha arasında gösterilen Çamlıhemşin ilçesi Fırtına Vadisi'ndeki Fırtına Deresi, Karadeniz'de rafting sporunun merkezi haline geldi. Botlarla derenin azgın sularına karşı mücadele edenler, heyecan dolu anlar yaşıyor. Bu yıl koronavirüs nedeniyle geciken rafting sezonu açıldı. 

114
Fırtına Deresi'nde rafting heyecanı başladı - Sayfa 2

Vadiye gelen turistler, botlara binmeden önce uymaları gereken kurallar ve güvenlik tedbirleri hakkında bilgilendiriliyor. Kasklarını takan, can yeleklerini giyen ziyaretçiler, aldıkları kısa eğitimin ardından botları suya indiriyor. İlk kez rafting heyecanı yaşayanlar, 50 dakikayı bulan rafting turu sırasında turistler, adrenalin yaşıyor.

214
Fırtına Deresi'nde rafting heyecanı başladı - Sayfa 3

'PANDEMİ YARI YARIYA ETKİLEDİ'

Rafting Milli Takım Antrenörü Aydın Aksoy, salgın dolayısıyla raftinge olan ilginin yarı yarıya düştüğünü belirterek, "Adrenalin tutkunları ve ekstrem spor severler beni buluyor. Biz de misafirlerimizi burada eğlendiriyoruz. 

314
Fırtına Deresi'nde rafting heyecanı başladı - Sayfa 4

Kimsenin burnu bile kanamadan buradan gönderiyoruz. Raftingin çok eğlenceli bir spor olduğunu herkese aşılamaya çalışıyorum. Pandemi süresinde sektörde büyük bir düşüş yaşandı. Bundan rafting de etkilendi. Hemen hemen yarı yarıya bir düşüş söz konusu, tabii insanlar hava almak ve güvenle tatilini yapmak için bu bölgeyi tercih ediyor ve gelenler de rafting yapmadan dönmüyor" dedi.

414