Filyos Vadisi Projesi’yle 25 bin kişiye istihdam oluşturulması bekleniyor

Filyos Endüstri Bölgesi içinde yer alan Limanda, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının(TPAO) Karadeniz’deki doğalgaz arama çalışmalarını yürüttüğü bir lojistik merkezi ve doğalgaz işleme tesisleri de yer alıyor. Filyos Vadisi Projesi’yle doğrudan 8-10 bin, dolaylı olarak ise 20-25 bin kişiye varan yeni istihdam oluşturulması bekleniyor.

Filyos Vadisi Projesi’yle 25 bin kişiye istihdam oluşturulması bekleniyor - Sayfa 1

Filyos Limanı Projesi dün (4 Haziran 2021) hizmete alındı. Filyos Endüstri Bölgesi içinde yer alan limanda, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Karadeniz'deki doğalgaz arama çalışmalarını yürüttüğü bir lojistik merkezi ve doğalgaz işleme tesisleri de yer alıyor.

111
Filyos Vadisi Projesi’yle 25 bin kişiye istihdam oluşturulması bekleniyor - Sayfa 2

Filyos Vadisi Projesi’yle doğrudan 8-10 bin, dolaylı olarak ise 20-25 bin kişiye varan yeni istihdam oluşturulması bekleniyor.

211
Filyos Vadisi Projesi’yle 25 bin kişiye istihdam oluşturulması bekleniyor - Sayfa 3

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre TPAO’nun kurduğu merkezden, doğalgaz arama faaliyetlerini sürdüren Fatih ve Kanuni Sondaj Gemisi'nin lojistik ihtiyaçları da karşılanacak. Karadeniz’den çıkarılacak doğalgazın, 2023 yılında Filyos Limanı’ndan karaya ulaştırılması hedefleniyor.

311
Filyos Vadisi Projesi’yle 25 bin kişiye istihdam oluşturulması bekleniyor - Sayfa 4

İçerisinde Filyos Limanı, Filyos Endüstri Bölgesi, Filyos Serbest Bölgesi ve Serbest Bölge Gelişme Alanının yer aldığı Filyos Vadisi Projesinde de hızla sona geliniyor. Türkiye’nin ilk mega endüstri bölgesi olması hedeflenen havzada, 597 hektar alan içerisinde orta-yüksek ve yüksek teknolojiye sahip yatırımlar yer alacak.

411