Filyasyon ekipleri, yılbaşında da virüsün izini sürdü

Ankara'da filyasyon ekipleri, yılbaşı gecesi de koronavirüsün izini sürmeye devam etti. Testi pozitif çıkanların tedavilerini planlayan sağlık ekipleri, temaslı vatanaşları da tespit ederek izolasyonlarını sağladı.

Filyasyon ekipleri, yılbaşında da virüsün izini sürdü - Sayfa 1

Başkent'te koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana koronavirüs hastalarının evde tedavilerini gerçekleştiren filyasyon ekipleri, hastayla teması olanları da bularak virüsün yayılmasına karşı mücadele veriyor. 

110
Filyasyon ekipleri, yılbaşında da virüsün izini sürdü - Sayfa 2

Haftanın her günü çalışan filyasyon ekipleri, yılbaşı gecesi de sahadaki faaliyetlerini sürdürdü. Gece boyunca çalışan yaklaşık 750 ekip, hastalara ilaç bırakıp, temaslılarını da bularak PCR testlerini gerçekleştirdi ve izolasyonlarını sağladı. 

210
Filyasyon ekipleri, yılbaşında da virüsün izini sürdü - Sayfa 3

Çankaya İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki filyasyon ekipleri, koronavirüs testi pozitif çıkan bir hastanın temaslısını tespit edip, evine gitti. Sağlık çalışanları, temaslı İlke Naz C.'nin PCR testini yaparak, evde kendisini izole etmesini istedi. 

310
Filyasyon ekipleri, yılbaşında da virüsün izini sürdü - Sayfa 4

'YILBAŞININ DİĞER GÜNLERDEN FARKI YOK'

Arkasında virüs resmi bulunan beyaz koruyucu tulumuyla yılbaşı gecesi çalışan Çankaya İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli hemşire Mine Tanyer, 296 gündür hastanelerde, yoğun bakımlarda, filyaslonlarda çalıştıklarını belirterek, bu zorlu dönemde yanlarında olan ailelerine teşekkür ederek, 2021 yılının sağlıklı ve mutlu geçmesini diledi. 

410