Fenerbahçeli yıldız için şok sözler: Yılın hayal kırıklığı

Spor Toto Süper Lig'de haftanın en kritik maçında Fenerbahçe, Trabzonspor'u deplasmanda 1-0 yendi; şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyete imza attı. Sarı Lacivertliler'in tek sayısını Pelkas atarken; Trabzonspor'un yedi maçlık galibiyet serisi sona erdi. Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ettiği maçın ardından spor yazarları ne dedi?

Fenerbahçeli yıldız için şok sözler: Yılın hayal kırıklığı - Sayfa 1

MEHMET DEMİRKOL (FANATİK) - Bu sonuç, Pelkas’ın kişisel bir başarısıydı. Alanı geçişi, şut tercihi, her şeyiyle... Sonrasında oyundan çıkışı ise topu zaten alacak olan Trabzonspor’a ikram gibi oldu. Hakemin Bakasetas’ın yüzüne, Valencia’nın koluyla müdahalesine penaltı çalmayışı Bulut’un şansı oldu. Açık söylemek gerekirse Fenerbahçe ilk 11’ini gördüğümde bu Erol Bulut’un kadrosu olmaz dedim. Mert Hakan ve Sosa’yı önde Mesut’la desteklemek yumuşak bir yapı oluşturacaktı ve Bakasetas için bundan daha ideal bir yapı olamazdı. 35’ten sonra da oyun buna evrildi zaten. Ancak öncesinde planın iyi işlediğini söylemek lazım. Szalai ve Gökhan’ın top çıkarmaya yardım eden oyunları, Trabzonspor ön alan baskısını kırdı. Sosa ve Mert Hakan bu bölümde en iyi oyunlarını oynadılar ve yüzde 75’lere varan oranda topa sahip oldular. Pelkas’la şahane bir gol bulmuş olmalarına rağmen değişikliklerin oyunu yeniden ele alma konusunda işe yaradığını söyleyemeyiz. 

Fenerbahçeli yıldız için şok sözler: Yılın hayal kırıklığı - Sayfa 2

SERDAR ALİ ÇELİKLER (HABERTÜRK) - Bu maçtan çıkarılacak sonuçlar; Herhalde Caner bir süre daha oynamaz. Pek de ihtiyaç yok. Pelkas 10 numara değilse santrafor oynasın bence. Kanatta olmuyor ne yazık ki. Samatta, Ali Koç ve Belözoğlu için önemli bir transferdi. Yılın hayal kırıklığı. Son saniye pozisyonunu atamayan adam oynamasa da olur. Keşke satılabilse. Osayi acemi futbolcu ama Valencia tam bomba. Ya süper işler yapıyor ya bomba. Sağ önde Ozan ile başlamak düşünülebilir. Mert Hakan Yandaş bugün ilk defa iyi oynadı. Emre Abisi'ni mahcup etmedi. Ve Mesut Özil. Özil bu haliyle oynamaz. Kusura bakmasın. Son yarım saat son yarım saat oynar, milli arada 2 hazırlık maçında maç temposu kazandırılır. İlla oynayacaksa Pelkas santrafora geçsin. Erol Bulut, bu hafta kiminle çalıştıysa bir süre daha onlarla çalışır. Ta ki lastik bir daha patlayana kadar. F.Bahçe bu tip maçları kazanır genelde. Ama Antalya'yı yenebilir mi emin değilim.

Fenerbahçeli yıldız için şok sözler: Yılın hayal kırıklığı - Sayfa 3

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK) - Maçın ilk yarısı skor olarak dengede bitse bile, istediği oyunu oynayan taraf Fenerbahçe oldu. Szalai’nin Ekuban’ı iyi kontrol edişi ve çıkışları, Sosa ve Mert Hakan’ın Trabzonspor orta sahasının presini kolay kırması ve hücumda yapılan kaliteli final pasları, gole yakın tarafı Fenerbahçe yaptı. Trabzonspor’un ise geçtiğimiz haftalara nazaran daha geniş alanda oynamak ve rakibi çıkarken hataya zorlama planı tutmazken, Uğurcan yaptığı kurtarışlarla takımını maçın içinde tutmayı başardı. Fenerbahçe değişikliklerle tempoyu yüksek tuttu. Trabzonspor’un Nwakaeme’ye bağımlı oyunu pozisyon getirmezken, Erol Bulut forvet hattında doğru yaparak, değiştirmediği tek oyuncu Pelkas’ın nefis vuruşu Uğurcan’ı çaresiz bıraktı. Pozisyon üretemeyen Trabzonspor, vasatın üzerine çıkamadığı maçta, şampiyonluk yarışına ortak olma şansını tepti. Erol Bulut ise sezonun 2. kırılma maçını da kayıpsız geçmeyi başarırken, özellikle ilk yarıda çok iyi oynadı. Oynanan oyuna bakarsanız Trabzonspor deplasmanında bundan daha iyi oynamak hiç kolay değildi. Fenerbahçe oynadığı oyunu pozisyon sayısı ile de süsleyerek maçı hak etti.

Fenerbahçeli yıldız için şok sözler: Yılın hayal kırıklığı - Sayfa 4

ALİ ECE (FANATİK) - Erol Bulut’un mutlaka son maçlardan farklı şeyler yapması gerekiyordu, yaptı: Sol beke çektiği Szalai ilk yarıda kaleci Uğurcan ile beraber sahanın en iyisiydi. Erol Bulut’un mutlaka topu rakibe bırakma-bırakmama meselesi yerine Fenerbahçe’nin topu alınca ne zaman ne yapmalı meselesine odaklanması gerekiyordu: Dakikalar 10’u gösterdiğinde Fenerbahçe %70 oranda topa sahip olmuştu, ilk 30 dakikada da uzun süredir en iyi maçlarını oynayan Sosa ve Mert Hakan ile topu çok iyi yönlendirerek Trabzon deplasmanında üstün bir oyun sergiledi, Uğurcan’ın eldivenli büyücülüklerine takıldı. Mesut Özil gününde olsaydı, Fenerbahçe ilk 45’ten maçı koparabilecek kadar iyi oynamıştı. Tabii Erol Bulut’un en çok sakatlıktan önce ligin tozunu atan Pelkas’a ihtiyacı vardı, Pelkas 76’da direklerin tozunu süpüren mükemmel bir şutla 3 puanı aldı getirdi. Maçın olayı 90 artılarda Fenerbahçe’nin, Trabzonspor’u çok eksik yakaladığı net kontrataklarda oyuncuların yaptığı saçma sapan tercihler. Dönenlerden birisi gol olsaydı, Fenerbahçe’nin üstün oynadığı 80 dakika çöpe gidecekti! Fenerbahçe’de teknik direktörlük tartışması şimdilik buzdolabına kalktı, eğer kalan maçlarda da Erol Bulut elindeki yetenekli ayakların topla nasıl organize olacağı üstüne çalışırsa şampiyonluk şansı artabilir. Aksi takdirde tartışma buzdolabından derin dondurucuya gider!