Fenerbahçe'de tüm gözler Mesut’ta

Fenerbahçe'nin devre arasında kadrosuna kattığı yıldız futbolcu Mesut Özil, geçen hafta 2-1 kazanılan Karagümrük maçında Sarı-Lacivertli formayla ilk kez 11'de sahaya çıkmış oynadığı oyunla hayran bırakmıştı.

Fenerbahçe'de tüm gözler Mesut’ta - Sayfa 1

Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, sahasında Göztepe'yi konuk edecek. Gelecek hafta oynanacak Trabzonspor müsabakası öncesinde puan kaybına tahammülü olmayan sarı-lacivertileler, Fatih Karagümrük galibiyetinin ardından İzmir temsilcisini de yenerek yeni bir galibiyet serisi başlatmayı hedefliyor. Novak, İrfan Can ve Gustavo'dan faydalanamayacak olan Kanarya'da Pelkas'ın ise ikinci yarı şans bulması bekleniyor. Galatasaray'ın kazandığı haftada hata yapmak istemeyen sarı-lacivertlilerde gözler Mesut Özil'in üzerinde olacak. Erol Bulut, takıma yavaş yavaş ısınan Alman yıldıza dayalı bir oyun anlayışına geçecek. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de tüm gözler Mesut’ta - Sayfa 2

Gürcan Bilgiç'in Sabah'taki haberine göre;  Eleştirilmesine rağmen Fenerbahçe'nin zirvede kalması, kalan haftalar için umut veriyor. Yenilerin takıma girmesi, sakatların dönmesiyle, kötü oynarken kazanan takım, 'daha iyiyi' bulduğunda önünü açacak. Karagümrük kırılma maçıydı, Göztepe karşısında ise yeni hayallerin peşine düşecekler.
 

Fenerbahçe'de tüm gözler Mesut’ta - Sayfa 3

Mesut'un olduğu bir takımın hedefinin olmaması mümkün değil. Özellikle üçüncü bölgedeki sorunları çözecek en 'yetkin' isim artık ilk 11 oyuncusu. Karagümrük maçında iki gole de katkı yaptı Mesut, şimdi organizasyonu aklına işleyecektir.
YENİ BİR DÜZENE BAKACAKTIR

Erol Bulut, Pelkas sonrası, İrfan Can ve Gustavo'ya da kavuştuğunda yeni bir düzen arayacaktır. Mesut Özil'in paylaşımlarına baktığımız zaman sorumluluğu üzerine alıyor, taraftara pozitif mesajlar veriyor, "Ben buradayım" diyor. Yani; bundan sonra Mesut'un takımını seyretmeye başlayacağız. Orkestra, şefini buldu. Kalan zaman, doğru akordu bulup uyumu yakalayan takım oyunu için geçecek.

Fenerbahçe'de tüm gözler Mesut’ta - Sayfa 4

TRABZON ÖNCESİ VERİLERİ GÖRECEĞİZ
Fenerbahçe'nin kazanan ama keyif vermeyen oyun şablonu, değişimin ilk testine Göztepe ile girecek. Bu 90 dakika, sonraki Trabzonspor maçı için de doğru verileri taşıyacak. Szalai-Tisserand ikilisini ilk kez görebiliriz. Pelkas ile Mesut'un pas ilişkisinde olacak gözler. Sosa'nın liderliği ele alması bekleniyor. Bu maç Fenerbahçe'nin potansiyel tehlikesi için ölçüm özelliği taşıyor.

GÖZLER MESUT'UN ÜZERİNDE
Geçen hafta 2-1 kazanılan Karagümrük maçında F.Bahçe formasıyla ilk kez 11'de sahaya çıkan Mesut Özil'in kullandığı serbest atışta Thiam golü atmıştı. 81 dakika sahada kalıp yüzde 96'lık pas isabeti ile oynayan yıldız oyuncu, Göztepe karşısında sarı-lacivertlilerin en önemli silahı olacak.