Fenerbahçe'de Mehmet Topal ayrılığının perde arkası

7 yıl çubuklu formayı giyen Mehmet Topa dün, Fenerbahçe'ye veda etti. Topal'ın ayrılığının perde arkasında çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Fenerbahçe'de Mehmet Topal ayrılığının perde arkası - Sayfa 1

Kulüp tarihinin en sancılı süreci olarak kabul edilen 3 Temmuz'dan bir sene sonra Valencia'dan 4,5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen milli futbolcu 7 sezonun ardından takımdan ayrıldı. Sarı-lacivertli formayı giydiği ilk maçtan son karşılaşmaya kadar yeterliliği sürekli tartışılan ve tribünler tarafından beğenilmeyen Mehmet Topal'dan bu süreçte Aykut Kocaman, Vitor Pereira, Ersun Yanal, İsmail Kartal, Dick Advocaat, Phillip Cocu ve Erwin Koeman gibi teknik adamlar vazgeçmezken sürekli ilk 11'de oynattı.

Fenerbahçe'de Mehmet Topal ayrılığının perde arkası - Sayfa 2

Ancak futbolcunun yüksek maaşı, ilerleyen yaşı ve zaten gergin olan tribün ilişkisinin son maçta daha da artması ardından ipler koptu.

Fenerbahçe'de Mehmet Topal ayrılığının perde arkası - Sayfa 3

Ancak futbolcunun yüksek maaşı, ilerleyen yaşı ve zaten gergin olan tribün ilişkisinin son maçta daha da artması ardından ipler koptu. Yaşanan sıkıntılı sürecin sonunda ayrılık talebi ilk olarak Mehmet Topal'dan geldi. Deneyimli oyuncunun yapılan görüşmede, "Benim için huzur önemli. Her iki taraf için de ayrılık daha doğru" dediği belirlendi.

Fenerbahçe'de Mehmet Topal ayrılığının perde arkası - Sayfa 4

Mehmet Topal'ın performansının sosyal medyada eleştiri konusu olması ve bazı hesapların da yönlendirmesiyle kendisine ve ailesine yönelik saldırı ve küfürler futbolcuyu son derece bunaltmıştı.