Fenerbahçe kafilesine havalimanında karşılama

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un çağrısı üzerine, sarı-lacivertli takımı havalimanında kalabalık bir taraftar grubu karşıladı. Havalimanında taraftarlara seslenen Koç, "Artık Fenerbahçe için bıçak kemiğe dayanmıştır. Bizim artık kendi hakkımızı koruma zamanımız gelmiştir" dedi.

Fenerbahçe kafilesine havalimanında karşılama - Sayfa 1

Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşan Fenerbahçe'yi, 

112
Fenerbahçe kafilesine havalimanında karşılama - Sayfa 2

Sarı-lacivertli takımın 3-1 kaybettiği maçın ardından taraftarları hakem kararlarına tepki için Sabiha Gökçen Havalimanı'nda toplanmaya çağıran kulüp başkanı Ali Koç; teknik direktör Vitor Pereira, takım kaptanları Mesut Özil ve Altay Bayındır ile havalimanı dışında takımı bekleyen taraftarlara seslendi.

 

212
Fenerbahçe kafilesine havalimanında karşılama - Sayfa 3

"HAKKIMIZI KORUMAK İÇİN İŞ BAŞA DÜŞTÜ"
"Böyle bir geceden sonra buraya gelmeniz bizim için paha biçilemez bir olaydır" sözleriyle konuşmasına başlayan Koç, "İşte Fenerbahçe bu yüzden büyüktür. Sağ olun, var olun. Bu bizim için değeri ölçülemeyecek kıymette. Çok teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki bir galibiyet sonrası bizi burada kutluyor olsaydınız. Ama burada çok büyük bir coşku var, çünkü olayların ve son iki senedir yaşadıklarımızın farkındasınız. Bu gece alacağımız galibiyetin, lig tablosunda bize nasıl ivme kazandıracağının farkındaydık. İstenmeyen bir hakem atandı, sesimizi çıkarmadık, çünkü hakem atamalarıyla ilgili manipülasyon yapmıyoruz, yapmayacağız. Hakkımızı korumak için iş başa düştü. Takım 10 kişi, 80 dakika yüreğini koydu ve mücadele etti. 12'ye 10 oynadık ama sonuna kadar oynadık. 11'e 11 maçı kaybetmemiz imkansızdı. Çok motiveydik. Sarı kart takdirleri ortada" dedi.

312
Fenerbahçe kafilesine havalimanında karşılama - Sayfa 4

"BIÇAK KEMİĞE DAYANDI"
Ali Koç, maçın hakeminin sarı-lacivertli takımın kaptanı Luiz Gustavo'ya ve Trabzonsporlu Anthony Nwakaeme'ye yaklaşımının farklı olduğunu iddia ederek, şöyle konuştu:

"Avrupa'nın her liginde oynatılacak pozisyonda en önemli oyuncularımızdan birine kırmızı kart gösterildi. Maçın geneline bakıyorum, gelecek açısından iyi bir sinyal olmadığı için artık Fenerbahçe için bıçak kemiğe dayanmıştır. Bizim artık kendi hakkımızı koruma zamanımız gelmiştir. Fenerbahçe kendi haklarını kendi korumaya mahkum edildiği zaman bunu nasıl koruduğunun da örneklerini geçmişte vermiştir. Sizden ilk ricam, bu hafta içinde bizden gelecek bilgileri yakından takip edin, tekrar toplanmamız gerekecek. İkinci olarak, perşembe günü çok önemli maçımız var, onun için bu takım kendini toparlayacak, siz de her türlü desteği vereceksiniz ve oradan zaferle çıkacağız. Ama artık bize yapılan haksızlıkları, yapanların yanına bırakmayacağız. Bunun bir bedeli olacak. Sonuna kadar mücadele vereceğiz."

412