Fenerbahçe ile anlaşan Mesut Özil ne kadar alacak?

Mesut Özil Fenerbahçe forması giyecek. Geçmişte Başkan Ali Koç, Mesut Özil için her ne kadar "Gerçekleşmesi zor bir rüya" demiş olsa da bugün o rüya" gerçek oldu. Resmi açıklama yapılmadı ama, prensipte anlaşmaya varıldı. Buna göre Fenerbahçe ile 3.5 yıllığına anlaşan Mesut Özil, Fenerbahçe'den yıllık 5 milyon euro alacak. Yıldız futbolcunun yarım sezonluk maaşını Arsenal ödeyecek.

Fenerbahçe ile anlaşan Mesut Özil ne kadar alacak? - Sayfa 1

Mesut Özil'i transfer etmek için uğraşan sarı-lacivertliler, sonunda yıldız futbolcuyla anlaşma sağladı.

Fenerbahçe ile 3.5 yıllığına el sıkışan 32 yaşındaki futbolcunun ne kadar ücret alacağı da belli oldu.

 

117
Fenerbahçe ile anlaşan Mesut Özil ne kadar alacak? - Sayfa 2

Bu sezonki maaşını Arsenal'den alacak olan Mesut'un, gelecek sezondan itibaren Fenerbahçe'de yıllık 5 milyon euro kazanacağı öğrenildi.

Transfer için bonservis bedeli ödemeyecek olan Kanarya'nın ayrıca, Özil'e 2.5 milyon euro da imza parası vereceği belirtildi. 

217
Fenerbahçe ile anlaşan Mesut Özil ne kadar alacak? - Sayfa 3

Fanatik'te yer alan haberde transfere ilişkin şu bilgilere yer veriliyor. 

10 milyon Euro nasıl ödenir?

Arsenal'den yıllık 10 milyon Euro'ya yakın (95 milyon TL) bir miktarı kasasına koyan Mesut Özil'in maliyeti nasıl karşılanır? Fenerbahçe yönetimi formüller üretmiş durumda... İşte o detaylar...

 

317
Fenerbahçe ile anlaşan Mesut Özil ne kadar alacak? - Sayfa 4

Hedef 1 milyon forma

Ali Koç ve ekibi bu transferi sportif başarılara gidecek bir hamleden çok, kulübün mali anlamda nefes alabileceği bir milat olarak görüyor. Sarı-Lacivertliler'in temel planı, Mesut Özil aracılığıyla dünyaya açılmak.

417