Kazım Koyuncu 8'inci ölüm yıl dönümünde anılıyor

Sekiz yıl önce bugün yaşam savaşını kayben Kazım Koyuncu, etkinliklerle anılıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kazım Koyuncu 8'inci ölüm yıl dönümünde anılıyor

Geleneksel Karadeniz müziği ile Rock'n'Roll müziği sentezleyerek kendi tarzını yaratan Laz müzisyen Kazım Koyuncu, 25 Haziran 2005 yılında, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

26 Haziran'da Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen tören sonrası onbinler tarafından Hopa'ya uğurlanan müzisyen, 27 Haziran'da doğduğu köy olan Pançol'da fındık ağaçlarının çevrelediği köy mezarlığında ebedi istirahatgahına konuldu.

Kazım Koyuncu'nun genç yaşta kaybı, gönülden bağlı olduğu Trabzonspor taraftarlarında, Lazcanın tanınmasına yaptığı katkılardan dolayı Laz halkında, çevre sorunları konusunda gösterdiği duyarlılığı nedeniyle çevrecilerde ve alçakgönüllü, samimi, hümanist kişiliğiyle kalbini kazandığı büyük halk kitlelerinde büyük üzüntü yarattı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER