Ezan sesinden etkilenen ABD'li anne ve oğlu, Müslüman oldu

Nevşehir'e tatil için gelen ABD'li doktor Ramona Smith (59) ile oğlu Michael Dunlop (28), duydukları sabah ezanından etkilenerek, Müslüman oldu. Ramona Smith 'Aliye Nur', oğlu da 'Zekeriya Davud' ismini aldı.

Ezan sesinden etkilenen ABD'li anne ve oğlu, Müslüman oldu - Sayfa 1

ABD'de yaşayan, alternatif tıp doktoru Ramona Smith, oğlu Michael Dunlop ile birlikte bir süre önce tatil için Dubai'ye gitti. Burada okunan ezandan etkilenen anne ile oğlu, İslam dinini araştırmaya başladı. 

Ezan sesinden etkilenen ABD'li anne ve oğlu, Müslüman oldu - Sayfa 2

Bu araştırmaları sürerken, tatilin kalan kısmında Türkiye'yi tercih eden Ramona Smith ile oğlu Michael Dunlop, yaklaşık 10 gün önce Nevşehir'e geldi. Tatil sırasında  konakladıkları otelin çevresindeki minarelerden yükselen ezan sesinden bir kez daha etkilenen anne ve oğlu, Müslüman olmaya karar verdi.

Ezan sesinden etkilenen ABD'li anne ve oğlu, Müslüman oldu - Sayfa 3

Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya'nın makamında gerçekleştirilen ihtida törenine katılan ABD'li anne 'Aliye Nur', oğlu da 'Zekeriya Davud' ismini alarak, şehadet getirip, Müslüman oldu. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından müftü Altunkaya, İslam dininin temel esaslarıyla ilgili Amerikalı anne ve oğluna bilgi verdi.

Ezan sesinden etkilenen ABD'li anne ve oğlu, Müslüman oldu - Sayfa 4

Altunkaya tarafından ihtida belgesi verilen anne- oğula, İngilizce Kur'an-ı Kerim meali ve peygamberlerin hayatını anlatan kitap hediye edildi.