EYT'lilere prim borcu yapılandırma imkanı geliyor

Devlete olan borçlar ve cezalara yapılandırma imkanı geliyor. Bu kapsamda yapılandırma, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasını bekleyen 2,2 milyon kişi için de önemli bir sürprizi barındırıyor. Düzenlemenin yasalaşması halinde SGK ve Bağ-Kur'lu EYT'lilerin prim borçlarına da yapılandırma imkanı gelecek. Kamu bankaları vasıtasıyla alınacak kredi, emekli maaşlarıyla geri ödenebilecek. Doğum ve askerlik borçlanması da kapsama dahil olacak.

EYT'lilere prim borcu yapılandırma imkanı geliyor - Sayfa 1

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. EYT'liler prim borçlarını yapılandırma imkanına kavuşuyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketinin devreye girmesiyle birlikte EYT ile emeklilik bekleyenler kamu bankalarından alacakları krediyi emekli maaşlarıyla geri ödeyebilecek. Milyonlarca vatandaşı borç yükünden kurtaracak olan borç yapılandırma paketi, emeklilik için gün sayanlara da ilaç gibi gelecek. İşte son dakika haberinin detayları...
 

123
EYT'lilere prim borcu yapılandırma imkanı geliyor - Sayfa 2

Borç yapılandırma paketi devlete borcu olan milyonlarca vatandaşın yüzünü güldürdü. Öte yandan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasını bekleyenler ve emeklilik için gün sayanlar için de önemli sürprizler var.
 

223
EYT'lilere prim borcu yapılandırma imkanı geliyor - Sayfa 3

Geçmişte yapılan yapılandırma düzenlemelerine benzer olduğu takdirde EYT'liler ödeyemedikleri prim günlerini kredi imkanı ile ödeyip emeklilik hakkına kavuşabiliyor. Kısaca borç yapılandırma paketi EYT'lilere avantaj getiriyor.
 
 

323
EYT'lilere prim borcu yapılandırma imkanı geliyor - Sayfa 4

BORÇ YAPILANDIRMASI İÇİN SGK, BAĞ-KUR PRİM BORCU DETAYI 
Borç yapılandırma paketi devlete olan prim borçlarını kapsadığından Bağ Kur ve SGK prim borcu olanlar bu düzenlemeyle birlikte borçlarını taksite böldürebilecek, gecikme cezası ve faiz yükünden kurtulacak.

423