EYT'lilere müjdeli haber: EYT çalışmaları yapılıyor önümüzdeki aylarda çıkacak

EYT ile ilgili son durum vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in EYT yasası ile ilgili olumlu sinyaller vermesinin ardından MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da konuyla ilgili konuştu. Peki, EYT kimleri kapsıyor ve şartları nelerdir? Detaylar haberimizde…

EYT'lilere müjdeli haber: EYT çalışmaları yapılıyor önümüzdeki aylarda çıkacak - Sayfa 1

EYT son durum, Emeklilikte Yaşa Takılan yaklaşık 900 bin emekli adayı tarafından yakından takip ediliyor. Medyada öne çıkan kaynaklara göre EYT yasası için 6 adımlı yol haritası ve 5 yeni formül üzerinde duruluyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamasından sonra bugün de MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay konuyla ilgili konuştu. İşte detaylar... 

EYT'lilere müjdeli haber: EYT çalışmaları yapılıyor önümüzdeki aylarda çıkacak - Sayfa 2

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikasının düzenlediği "Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi"ne katıldı.

EYT'lilere müjdeli haber: EYT çalışmaları yapılıyor önümüzdeki aylarda çıkacak - Sayfa 3

'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' parolasıyla hareket eden hükümet kanadından, EYT düzenlemesi, sözleşmeli memura yeni haklar, 3600 ek gösterge, emekli ve memur zammı hakkında açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyon farkına karşı çalışmaların yapıldığını belirterek çalışanların ve emekçilerin korunacağını vurguladı.

EYT'lilere müjdeli haber: EYT çalışmaları yapılıyor önümüzdeki aylarda çıkacak - Sayfa 4

"EMEKLİLERLE İLGİLİ DE ÇALIŞMALARIMIZ VAR"

Bilgin, "Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız. Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var" ifadelerini kullandı.