EYT nedir, ne zaman çıkacak? EYT şartları nelerdir, kimleri kapsayacak?

 EYT'de son durum milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "EYT masamızda tek bir formül var" açıklaması iyice merak uyandırdı. Aralık ayının işaret edildiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar için o formül netleşmeye başladı. Peki EYT nedir, ne zaman çıkacak? EYT şartları nelerdir, kimleri kapsayacak? Detaylar haberimizde...

EYT nedir, ne zaman çıkacak? EYT şartları nelerdir, kimleri kapsayacak? - Sayfa 1

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın gözü kulağı EYT ile ilgili yaşanan gelişmelerde. Tek formül üzerinde durulan EYT için o formülün detayları da ortaya çıktı. İşte EYT ile ilgili merak edilen detaylar...

112
EYT nedir, ne zaman çıkacak? EYT şartları nelerdir, kimleri kapsayacak? - Sayfa 2

"MASAMIZDA TEK FORMÜL VAR"
Bakan Bilgin EYT’de en merak edilen konuya ilişkin geçtiğimiz günzerde yaptığı açıklamada, “Kamuoyunda saçma sapan formüller var. Bu formüller adına konuşanlar var. Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz” açıklamasını yapmıştı.

212
EYT nedir, ne zaman çıkacak? EYT şartları nelerdir, kimleri kapsayacak? - Sayfa 3

İŞTE EYT'DE MERAK EDİLEN FORMÜL
Pek çok formül gündemdeydi ama bakanlık tarafından tek formülün olduğu söyleniyor. Formüle göre prim gün sayısı öne çıkıyor.

312
EYT nedir, ne zaman çıkacak? EYT şartları nelerdir, kimleri kapsayacak? - Sayfa 4

FARKLI MODELLER KONUŞULMUŞTU
9 eylül 1999'da bir düzenleme yapılmış emekli olmak için yaş şartı getirilmişti. Milyonlarca sigortalı yaşlarının dolmasını beklemek zorunda kalmıştı.

412