Eylem yapan pazarcılara biber gazlı müdahale

Kocaeli'nin Derince ilçesinde bugün açılacak kapalı pazar yerindeki tezgah yerlerini küçük bulan esnaf, belediye önünde eylem yaptı. Polis, yolu ulaşıma kapatan pazarcılara biber gazı sıkarak müdahalede bulundu.

Eylem yapan pazarcılara biber gazlı müdahale - Sayfa 1

Derince Yenikent Mahallesi'nde pazartesi günleri Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde tezgah açan pazarcılar, yapımı tamamlanan kapalı pazar yerinde bugün ilk kez tezgah açmak için hazırlık yaptı. Ancak pazarcılar, tezgah yerlerinin küçük olduğu gerekçesiyle tezgah açmadı.
 

112
Eylem yapan pazarcılara biber gazlı müdahale - Sayfa 2

Kapalı pazar yerinden yürüyüş başlatan pazarcılar Derince Belediyesi’nin hizmet binası önüne kadar yürüyerek eylem yaptı.
 

212
Eylem yapan pazarcılara biber gazlı müdahale - Sayfa 3

Pazarcılar, belediye binası önündeki Denizciler Caddesi’ni trafiğe kapatarak sorunlarının çözülmesini istedi.
 

312
Eylem yapan pazarcılara biber gazlı müdahale - Sayfa 4

''ORAYA SIĞMIYORUZ''

Tezgah açacakları alanın çok küçük olduğunu söyleyen pazarcı Metin Dalkın, "20 yıldır eski pazar yerinde halka hizmet veriyorduk. Eski başkan bizi yeni pazar yerine taşıyacağını söylediğinde itirazda bulunduk. 2,5 metrekare yere esnafın sığmayacağını söyledik. Market kadar yüksekliği var, kamyonlar bile zor girer oraya. Tek giriş ve tek çıkışlı pazar yaptılar bize ve orası çok küçük, biz oraya sığamıyoruz. Örneğin eski pazar yerinde 10 metrekare yerim vardı. Şimdi bana 2,5 metrekarelik yere geçmemi söylüyorlar. Ben oraya ne açayım? Elbise tezgahı olmaz sebze tezgahı desen olmaz" diyerek tepki gösterdi.
 

412