Eskişehir’de sağanak ve dolu hayatı felç etti

Eskişehir’de aniden bastıran sağanak günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Tepebaşı ilçesine bağlı Aşağı Söğütönü Mahallesi'nde dolu etkili oldu. Mahallede bazı apartmanların garaj ve alt katlarını su bastı.

Eskişehir’de sağanak ve dolu hayatı felç etti - Sayfa 1

Hava sıcaklığını 17 dereceye düştüğü Eskişehir’de aniden bastıran sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Çevre yolu ve bazı mahallelerde cadde ve sokaklarda yoğun su birikintileri oluştu. 

115
Eskişehir’de sağanak ve dolu hayatı felç etti - Sayfa 2

Yağmura hazırlıksız yakalananlar AVM’ler, duraklar ve iş yerlerine sığındı. Tepebaşı ilçesine bağlı Yukarı Söğütönü Mahallesi'nde ise sağanak yanı sıra ceviz büyüklüğünde dolu yağışı etkili oldu. Kısa sürede mahalle neredeyse beyaza büründü. 

215
Eskişehir’de sağanak ve dolu hayatı felç etti - Sayfa 3

Bir sitesinin otomobil garajı sular altında kaldı. Garaja dolan suları tahliye etmek için Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdari Genel Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. 

315
Eskişehir’de sağanak ve dolu hayatı felç etti - Sayfa 4

Site sakinlerinden Murat Turhan, dolu yağışının 25 dakika kadar sürdüğünü belirterek, “Evde oturduğumuz sırada birden sesleri duyunca dışarı çıktım. Dolu yağışının bastırdığını görünce arabalarımızı garaja çektik. 

415