Eskişehir'de kiralık ev fiyatları düştü...

ANADOLU Üniversitesi'nin yanı sıra Osmangazi ve Eskişehir Teknik üniversitelerinin bulunduğu, yaklaşık 70 bin örgün öğrencinin eğitim gördüğü Eskişehir'de, pandemi nedeniyle alınan uzaktan eğitim kararının ardından öğrenciler ev eşyalarını satarak kenti terk ediyor. Ev sahipleri ve öğrenciler arasında sözleşme sorunları yaşanırken, özellikle üniversitelere yakın mahallerde kiralık ev ilanları arttı.

Eskişehir'de kiralık ev fiyatları düştü... - Sayfa 1

Öğrenci kenti olan Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi, bu yılki eğitim- öğretim güz döneminin uzaktan eğitimle yapılmasına karar verdi. Bu nedenle farklı şehirlerde yaşayan ve Eskişehir’de üniversite eğitimi alan öğrenciler evlerini boşalttı. 

111
Eskişehir'de kiralık ev fiyatları düştü... - Sayfa 2

Birçoğu evlerindeki eşyaları ikinci el alım- satım yapan dükkanlara satarak kentten ayrıldı. Bu nedenle özellikle üniversitelere yakın mahallerde 'kiralık ev' ilanları arttı.

211
Eskişehir'de kiralık ev fiyatları düştü... - Sayfa 3

'EV SAHİPLERİ VE ÖĞRENCİLER ARASINDA ANLAŞMAZLIKLAR YAŞANIYOR'

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi nedeniyle öğrencilerin evlerini boşalttığını ve bu nedenle bazı ev sahipleri ile öğrenciler arasında anlaşmazlıklar yaşandığını söyledi. Öğrencilerin oturduğu evlerin boşalması nedeniyle kiralık ev sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Çelik, "Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi nedeniyle şehrimiz bir sessizlik içerisine girdi. Eskişehir'de 3 üniversitemiz var. 

311
Eskişehir'de kiralık ev fiyatları düştü... - Sayfa 4

Açıköğretim için gelenlerle birlikte 160 bin civarında da okuyan öğrencimiz var. Aileleri ile birlikte 200 bin kişi ediyor. Şu anda öğrencilerin gelmemesi ile birlikte şehre bir sessizlik hakim oldu. Evlerimiz boş kaldı. Ev sahipleri ve öğrenciler arasında da bazı anlaşmazlıklar yaşanıyor. Bunlarla ilgili şikayetler alıyoruz. Ailelerin dar bütçeleriyle çocuklarını okuttuklarını biliyoruz. Bundan dolayı boş evlere kira vermek istemiyorlar. Böyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Kış geliyor ve bu evlerin yakıtları, aidatları ödenmeye devam ediyor. 

411