Erkeklerin en büyük sorunu: Sertleşme bozukluğu ve tedavi yöntemleri

Erektil disfonksiyon olarak da adlandırılan sertleşme sorunu, erkeklerin en büyük kabusu. Birçok çift, sertleşme sorunu nedeniyle ilişkisinde sıkıntı yaşıyor. Sertleşme sorununun altında birçok neden yatıyor olabilir. Sertleşme sorunu doktor tavsiyesi üzerine 'mutluluk çubuğu' ameliyatıyla da tedavi edilebilir. Sertleşme probleminin tedavi yöntemleri, sertleşme bozukluğunun nedenleri, psikolojik etkileri ve sertleşme sorunu yaşayan erkeklere öneriler haberimizde.

Erkeklerin en büyük sorunu: Sertleşme bozukluğu ve tedavi yöntemleri - Sayfa 1

Sertleşme sorunu nedir?
 

Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, "Sertleşme bozukluğu, cinsellik esnasında cinsel birleşmeyi sağlayacak veya devam ettirecek kadar cinsel organda sertleşmenin olamaması ya da sertleşmenin olup kaybolması. Doğal olarak cinsel birleşmede boşalmayla birlikte sertlik ortadan kalkar. Tekrar sertleşmenin oluşması ilk 24 saat içinde meydana gelirse, bu bir sorun olarak değerlendirilmez. Cinsel sorunlar arasında kişileri en çok tedaviye getiren neden sertleşme sorunu" dedi.

112
Erkeklerin en büyük sorunu: Sertleşme bozukluğu ve tedavi yöntemleri - Sayfa 2

Psikolojik nedenlerden kaynaklanabiliyor
 

Rıdvan Üney, "40 yaşından sonra sertleşme problemi daha sık görülür. Ancak kalp-damar hastalıkları ve şeker hastalığı gibi nedenler sertleşme kaybına neden olabilir. Genç yaşlarda sertleşme problemi neredeyse tamamı psikolojik. Ancak 40 yaş sonrası sertleşme problemlerinde de psikolojik sorunlar önemli yer tutmaktadır. Erkeklerin yüzde 10-20’sinde sertleşme bozukluğu görülüyor" dedi.

212
Erkeklerin en büyük sorunu: Sertleşme bozukluğu ve tedavi yöntemleri - Sayfa 3

Ağır kalp-damar hastalıkları ve şeker hastalıkları dışında çoğunlukla sebep psikolojiktir. Psikolojik nedenlerin arasında en sık görüleni ise endişe bozukluğu. Bunun dışında sertleşme sorunun nedenleri şunlar olabilir:

Stresli yaşam
Alkol veya madde bağımlılığı
Eşle yaşanılan problemler
Eşini beğenmeme
Kişinin eşi dışında başka ilişkilerinin olması
Yoğun çalışma temposu
Eşin hamileliği
Eşin emzirmesi
Eşin fazla baskıcı tutumu

312
Erkeklerin en büyük sorunu: Sertleşme bozukluğu ve tedavi yöntemleri - Sayfa 4

Sertleşme ilaçlarının yan etkileri
 

Sertleşme sorunun tedavisinde bugün en sık olarak eczanelerde reçetesiz satılan bazı ilaçlar kullanılıyor. Bu ilaçların içeriklerinde sildenafil, tadalafil, verdanafil adlı etken maddeler var.

412