Erbil'de Papa Francis hazırlığı: 4 dilde 'Hepiniz kardeşsiniz' mesajı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis'in 4 günlük tarihi Irak ziyareti sürüyor. Papa Francis'in yarın beklendiği Erbil'de cadde ve sokaklar, Vatikan bayrakları ve Papa posterleri ile donatıldı. Billboard'larda Papa Francis'in 'Hepiniz kardeşsiniz' mesajı; İngilizce, İbranice, Arapça ve Kürtçe olarak yer aldı.

Erbil'de Papa Francis hazırlığı: 4 dilde 'Hepiniz kardeşsiniz' mesajı - Sayfa 1

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, tarihi Irak ziyareti kapsamında başkent Bağdat’taki temaslarını tamamlayarak, bugün Necef'e geçti. Papa Francis, burada Iraklı Şiilerin ruhani lideri Büyük Ayetullah Ali Sistani ile bir araya geldi. 

115
Erbil'de Papa Francis hazırlığı: 4 dilde 'Hepiniz kardeşsiniz' mesajı - Sayfa 2

Toplantı, 45 dakika sürdü. Sistani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede ibadet yerleri ile insanlığın karşılaştığı büyük zorluklar, bunların üstesinden gelmede Allah'a olan inanç ve yüksek ahlaki değerlere bağlılığın rolü ele alındı.

215
Erbil'de Papa Francis hazırlığı: 4 dilde 'Hepiniz kardeşsiniz' mesajı - Sayfa 3

SİSTANİ'DEN 'FİLİSTİN' VURGUSU 

Görüşmede Sistani, başta işgal altındaki Filistin halkı olmak üzere farklı ülkelerden birçok kişinin özellikle savaş, şiddet eylemleri, ekonomik abluka, yerinden edilme, baskı, yoksulluk, dini ve entelektüel zulüm, temel özgürlüklerin bastırılması ve sosyal adalet yokluğundan dolayı sorunlar yaşadığını dile getirdi.

315
Erbil'de Papa Francis hazırlığı: 4 dilde 'Hepiniz kardeşsiniz' mesajı - Sayfa 4

4 DİLDE 'HEPİNİZ KARDEŞSİNİZ' MESAJI

Sistani ile görüşmesinin ardından Necef'ten Bağdat'a geçen Papa Francis, yarın Musul ve Erbil kentlerini ziyaret edecek. Papa'nın gelişi için Erbil'in cadde ve sokaklarına Vatikan bayrakları asılırken, birçok noktadaki billboard'larda ise posterleri yer aldı. 

415