KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs sonuçları sorgulama...

Kredi ve burs başvuru işlemlerini tamamlayan binlerce üniversite öğrencisi Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan gelecek açıklamayı bekliyor. Bu yıl 1000 TL civarında belirlenmesi beklenen KYK burs ödemeleri, Ziraat Bankası aracılığıyla hesaplara yatırılacak. Peki KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs sonuçları sorgulama ekranı...

F5HABER F5HABER
KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs sonuçları sorgulama...

KYK burs sonuçları için geri sayım devam ederken bir taraftan da gözler GSB'den gelecek açıklamaya çevrildi. Başvuru işlemleri sonrasında açıklanacak başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek. GSB ile 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? İşte KYK burs ücretleri ile ilgili son detaylar...

kyk burs ücretleri ne zaman yatacak

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları 10 Kasım'da sona ermiş, başvuru sonuçları ise 15 Aralık tarihinde erişime açıldı.

2022 yılında burs başvuru işlemleri ise 16 Kasım tarihinde kapandı. 2022-2023 eğitim öğretim yılında burs başvuru sonuçlarının bu takvim doğrultusunda burs sonuçlarının Aralık ayının son haftasında erişime açılması bekleniyor.

KYK burs başvuru sonuçları nasıl sorgulanır

KYK BURS SONUCU NASIL SORGULANIR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs sonuçları her yıl olduğu gibi bu senede e-Devlet üzerinden erişime açılacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle birlikte sonuç sorgulama işlemini yapabilecek.

“Burs kazandınız” ifadesiyle karşılaşan öğrenciler geri ödemesiz burs ödemesi almaya hak kazanacak. “ Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz” ifadesiyle karşılaşan öğrenciler ise geri ödemeli burs ödemesi alabilecek.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

kyk burs ücretleri ne kadar, kaç tl

KYK KREDİ VE BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2022 yılı KYK kredi ve burs ücretleri şu şekilde:

- Lisans öğrencileri 850 lira

- Yüksek lisans öğrencileri 1700 lira

- Doktora öğrencileri 2 bin 550 lira

SONRAKİ HABER