için kaldı

Meteoroloji sel felaketine karşı uyardı! İller belli oldu, çok dikkatli olun

Meteoroloji son dakika uyardı! Sel ve su taşkınlarına karşı dikkat. Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu raporunu yayımladı. Raporda 12 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Ayrıca bu iller için sel ve su taşkını uyarısı da yapıldı. Öte yandan batı kesimlerde yerel kuvvetli yağışın artacağı saatler belirtilirken vatandaşlara dışarı çıktıklarında dikkatli olunması gerektiği çağrısında bulunuldu. İşte tüm detaylar...

VATAN VATAN
Meteoroloji sel felaketine karşı uyardı! İller belli oldu, çok dikkatli olun

Meteoroloji son dakika uyardı! Sel ve su taşkınlarına karşı dikkat. Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu raporunu yayımladı. Raporda 12 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Ayrıca bu iller için sel ve su taşkını uyarısı da yapıldı. Öte yandan batı kesimlerde yerel kuvvetli yağışın artacağı saatler belirtilirken vatandaşlara dışarı çıktıklarında dikkatli olunması gerektiği çağrısında bulunuldu. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji'den sel uyarısı. İller belli oldu. Günlerce sürecek yağış başlıyor. İstanbul, Ankara, İzmir'de yağış bekleniyor mu? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava durumu raporuna göre, yurdun İç Anadolu ve Ege bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. İşte tüm detaylar...

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Trabzon, Rize ve Adıyaman çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Burdur, Antalya'nın batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığı doğu bölgelerde 4 ila 6 derece artacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu zamanla güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı kesimlerinde 2 Haziran 2023 Cuma günü görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Ege bölgesi, Eskişehir, Ankara, Antalya’nın batı kesimleri ile Burdur’da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimleri sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, akşam ilk saatler Afyonkarahisar ve Denizli sabah saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam ilk saatler Burdur, Isparta ve Antalya'nın batısı, sabah saatlerinden itibaren bölge geneli (Hatay haric) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Burdur çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin kuzeybatısında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sabah saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam ilk saatleri Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri, sabah saatlerinden bölgenin iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimleri öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman çevreleri öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Eskişehir, Kütahya, Muğla, Ankara, Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Uşak için 2 Haziran Cuma günü sarı kodlu uyarı yayınlandı.

'BATI KESİMLERDE YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR'

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada " Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı kesimlerinde 2 Haziran 2023 Cuma günü görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Ege bölgesi, Ankara, Antalya'nın batı kesimleri ile Burdur'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Muğla çevresi için şiddetli yağış, fırtına ve dolu yağışı uyarısında bulundu.

Yapılan uyarıda, “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, 2 Haziran Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, bölge için birkaç gündür olduğu gibi yarın da sağanak yağış uyarısı yaptı. Konuyla ilgili açıklamada, "2 Haziran 2023 Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Eskişehir ve Kütahya illeri geneliyle Bilecik ilinin güney ilçelerinde (Bozüyük, Pazaryeri, Söğüt) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Sel, su baskını, yıldırım, heyelan riski, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Ankara Valiliği, yarından itibaren kent genelinde etkili olması beklenen sağanak nedeniyle ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre; yurdun batı kesimlerinde 2 Haziran 2023 Cuma günü görülecek gök gürültülü sağanak yağışların Ankara'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Meteoroloji, yarın öğle saatlerinden itibaren İzmir'de gök gürültülü ve kuvvetli yağışın beklendiğini belirterek, olası olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, yarın öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İL İL UYARILAR

Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji harita yayınladı. Haftaya salı gününe kadar İstanbul'da yağış beklenmiyor. Ancak yurdun diğer kesimlerinde sağanak yağış hakim olacak

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER