için kaldı

Öcalan'ın avukatlarından adliyede oturma eylemi

Abdullah Öcalan'ın avukatları, 2011 yılından beri 'avukat görüşmesi' gerçekleştiremedikleri gerekçesiyle İstanbul Adalet Sarayı önünde 5 dakikalık oturma eylemi düzenledi.

F5HABER F5HABER
Öcalan'ın avukatlarından adliyede oturma eylemi

Abdullah Öcalan'ın avukatları, 2011 yılından beri 'avukat görüşmesi' gerçekleştiremedikleri gerekçesiyle İstanbul Adalet Sarayı önünde 5 dakikalık oturma eylemi düzenledi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın C kapısı önünde toplanan Abdullah Öcalan'ın avukatlarının da aralarında bulunduğu Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi yaklaşık 50 avukat, "İmral'ı tecritine hayır Öcalan'a özgürlük" yazılı pankart açarak, "tecrite hayır" sloganları attı.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği Eş Genel Başkanı ve Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Ömer Güneş yaptığı açıklamada, müvekkili Abdullah Öcalan'la 2011 yılından beri avukat görüşmesi yapamadıklarını ifade ederek, 5 Nisan 2015 tarihi itibariyle de HDP heyetiyle görüşme gerçekleştirilemediğini belirtti.

"ÖCALAN'IN SAĞLIK DOSYALARI, İMRALI'NIN GİZLİ KASALARINDA..."

Stajyer Avukat Nevroz Uysal tarafından okunan basın açıklamasında da, "Bizler her hafta müvekkilimiz sayın Öcalan'la avukat görüşmesini gerçekleştirmek üzere Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunmaktayız. Ancak Cezaevi idaresi, Adalet Bakanlığı ve sorumlu olarak hükümet, hukuku ayaklar altına almakta... İmralı'da bulunan müvekkillerimizle görüşme başvurularında gemimiz bozuk, hava muhalefeti, gemi onarımda gibi gayri ahlaki cevaplar verilmektedir. Haliyle yıllardır görüldüğü üzere devlet, İmralı'da kendi hukukunda düzenlediği avukatla görüşme hakkını bile tanımamaktadır. Öyle ki yıllar içerisinde sayın Öcalan'ın ulusal ve uluslararası hukuki başvuru ve hakkında verilen disiplin cezalarının takibini kendisine danışmadan yaptık ve yapıyoruz. Keza içinde bulunduğu sağlık koşullarını, mesleğimizin bir gereği olarak, her türlü talebimize rağmen öğrenememekteyiz. Öcalan'ın sağlık dosyaları, adeta İmralı'nın gizli kasalarında bir devlet sırrı olarak tutulmaktadır" denildi.

"BUGÜN YAŞADIĞIMIZ KOŞUL, BARIŞI ORTADAN KALDIRAN, SAVAŞI KÖRÜKLEYEN BİR DURUM"

Son olarak HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün de yaptığı açıklamada, "Bugün yaşadığımız koşul tamda barışı ortadan kaldıran, bütün aşamalarıyla savaşı körükleyen bir durum" dedi.

"24. dönem hükümet hem var hem yok" diyen Üstün, "Barışa giden önemli adımlardan biri çözüm sürecinin sürmesi ve sonuçlandırılmasıdır. Çözüm sürecinde bizim parti olarak temel bazı taleplerimiz var. Bir tanesi başta sayın Öcalan olmak üzere üzerine konan tecritin kaldırılması, HDP heyetinin bütün görüşme taleplerinin yerine getirilmesi ve sürecin hemen başlatılması... Ama bunu reddeden, görmezden gelen bir tutum devam ederken bir yandan da Cerablus sınırında bizim sınırlara yakın bir yerde sürekli savaş çıkaracak şekilde askerlerin yığılması ve bununla iç özgürlüklerin kısıtlanacak sürece sokulması hepimizi ciddi endişenlendiriyor" diye konuştu.

Açıklamanın ardından avukatlar 5 dakikalık oturma eylemi düzenledi. Avukatlar daha sonra Abdullah Öcalan'la 'avukat görüşmesi' gerçekleştirmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuracaklarını açıklayarak adliye önünden ayrıldılar.

(DHA - ÜMİT TÜRK)
SONRAKİ HABER