Emine Erdoğan'dan Salda Gölü'nde inceleme - Sayfa 7

Salda Gölü'nün 184 metre derinlikte ve magnezyum yönünden çok zengin olduğunu belirten Bakan Kurum, şöyle konuştu:

"O yüzden beyaz kumsallarıyla Maldivlere benzetilen, bizim de açıkçası Saldivlerimiz. Burdur ilimizdeki bu doğal güzelliğimizi inşallah koruyacak çok daha güzel projeleri hayata geçireceğiz. Gölümüzün etrafında 301 sucuk ve karasal endemik bitki türü yer alıyor. Yine göç yolları üzerinde ve 38 farklı kuş türüne ev sahipliği yapan önemli bir değerimiz. Niye böyle bir projeye başladık? Daha önceki hali beyaz kumsal dediğimiz alana kadar araçlar giriyordu ve vatandaşımız araç içerisinde ihtiyaçlarını gidermek suretiyle hem araçların hem de ihtiyaç giderecek alan olmaması sebebiyle vatandaşımız buraya kadar giriyordu. Sonrasında valilik eliyle bakanlık olarak bir düzenleme yaptık. Beyaz kumsal dediğimiz kıyı ile 500-600 metrede, yapılaşma ve araç girişine müsaade etmeyecek çalışma yaptık. Koyduğumuz bariyerlerle araçlar 500-600 metre kıyıdan uzakta park edilebiliyor."

712
Emine Erdoğan'dan Salda Gölü'nde inceleme - Sayfa 8

BETONLAŞTIRMAYACAĞIZ'

Proje öncesinde çöplerin toplanmadığını, etrafa dağınık haldeyken, bugün çöplerin düzenli alındığını, tertemiz bir hale dönüştüğünü kaydeden Bakan Kurum, şunları söyledi:

"Bakanlığımızın vidanjörü ile düzenli atık suların toplandığı bir hale dönüştürdük. Proje sonrasında da çok daha iyi bir düzenleme olacak. Salda Gölü'ndeki değişimi göstermek adına proje öncesindeki barakalar, çadırlar, konteynerlerin görüntülerinden şimdi geçici olarak vatandaşımızın günlük ihtiyaçlarını karşılayacakları dinleme alanları, mescit ve sağlık ihtiyaçlarının giderilebileceği alanlar, soyunma kabinleri dışında herhangi bir yapı olmadı. Projede de bu yapıların dışında herhangi bir yapı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Hiçbir şekilde burayı betonlaştırmayacağız, asfastlaştırmayacağız. Doğal malzemelerle çivi dahi kullanmamak üzere, sadece araçların düzenli parklarını yapabildiği ve insanlarımızın geldiğinde huzurlu, mutlu bir şekilde Saldamızın doğal güzelliklerini izleyebildikleri, koruyarak gelecek nesillere aktarabildikleri bir proje dışında hiçbir şey yapmayacağız. Yapılmasına da müsaade etmeyeceğiz."

812
Emine Erdoğan'dan Salda Gölü'nde inceleme - Sayfa 9
912
Emine Erdoğan'dan Salda Gölü'nde inceleme - Sayfa 10
1012