Emekliye promosyon: Hangi banka ne veriyor?

Bankalar emeklilere promosyonda kesenin ağzını açtı. Emeklilerin aylıklarını kendi şubelerine transfer etmek isteyen bankalar, 850 liraya kadar promosyon teklif ediyor. 10 emekli arkadaşını getirene ise 1500 TL vaat ediliyor.

Emekliye promosyon: Hangi banka ne veriyor? - Sayfa 1

Türkiye'de 13 milyon emekliye verilecek banka promosyonu miktarı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türkiye Bankalar Birliği arasındaki görüşmeler sonucunda bu ay içinde belirlenecek.

112
Emekliye promosyon: Hangi banka ne veriyor? - Sayfa 2

SGK ile bankalar arasında 2017'de imzalanan protokol çerçevesinde ilk defa toplu olarak başlatılan emeklilere banka promosyonu uygulamasında, 3 yıl sona erdi. Bu dönemde 1000 lira aylık alanlara 300, 1000 ila 2 bin lira arasında aylık alanlara 375, 2 bin lira üzeri aylık alanlara ise 450 lira promosyon ödenmişti.

212
Emekliye promosyon: Hangi banka ne veriyor? - Sayfa 3

Devam eden müzakereler sonucunda emeklilerin önümüzdeki 3 yıl için alacakları yeni promosyon miktarları bu ay belli olacak. Belirlenecek promosyon miktarının daha yüksek meblağlarda olması bekleniyor. 

312
Emekliye promosyon: Hangi banka ne veriyor? - Sayfa 4

REKABET KIZIŞTI

Milliyet gazetesinden Fehim Genç’in haberine göre, SGK ile Türkiye Bankalar Birliği arasında görüşmeler henüz sonuçlanmamasına rağmen bankalar, sayısı 13 milyonu aşan emeklilerin aylıklarını kendi şubelerine transfer etmek için hızlı bir yarışa girdi. 

412