Emekli ve memur maaşlarında inanılmaz zam! Maaşlar enflasyondan etkilenmeyecek

Emekli ve memur maaşları için rekor seviye açıklandı. Emekli ve memurlar için her yıl Temmuz ayında açıklanan ara enflasyon zammında son düzlüğe girildi. Artık hemen hemen son 1 aylık sürecin başlanması ile birlikte artık zam için güncel rakamlar netleşmeye başladı.

Emekli ve memur maaşlarında inanılmaz zam! Maaşlar enflasyondan etkilenmeyecek - Sayfa 1

Emekli ve memur maaşları için her yıl iki kez zam güncellemesi yapılıyor. Biri yıl başında diğer ise yıl ortasında olmak üzere maaşlara işlenen zamlar için enflasyon belirleyici unsur olarak kabul ediliyor. Temmuz ayında işlenmesi beklenen ara enflasyon zammı için ise yeni seviyeler açıklandı. 

 

Emekli ve memur maaşlarında inanılmaz zam! Maaşlar enflasyondan etkilenmeyecek - Sayfa 2

EMEKLİ VE MEMURA DEV ZAM
Emekli ve memurlar için belirlenecek olan ara enflasyon zammında güncel tahminler her geçen ay  netlik kazanmaya devam ediyor.

Emekli ve memur maaşlarında inanılmaz zam! Maaşlar enflasyondan etkilenmeyecek - Sayfa 3

İlk 4 aylık ortalama enflasyon yüzdesinin açıklanması ile birlikte son 2 ay kaldı. Mayıs ve Haziran aylarının aylık ortalama enflasyon yüzdeleri açıklandığı zaman, 6 aylık ortalama enflasyon yüzdesi alınarak maaşlara zamlar uygulanacak.  Güncel durumda ise gelecek maaş zammının oldukça yüksek seviyelerde düşünülüyor.

Emekli ve memur maaşlarında inanılmaz zam! Maaşlar enflasyondan etkilenmeyecek - Sayfa 4

EMEKLİ VE MEMURA REFAH PAYI
Emekli ve memur maaşlarında uygulanacak olan refah payı, enflasyon ile birlikte belirleyici unsur olarak güncellenecek. Emekli ve memur maaşlarının enflasyon karşısında yaşadığı kırılmayı engellemek için hesaplanacak lan refah payı yine maaşlara eklenecek ve bu şekilde hem enflasyon yüzde hem de refah payı şeklinde iki farklı yükseliş maaş zammında yer alacak.