Emekli ve memur maaşına, asgari ücrete zam!

Emekli, memur, asgari ücretli milyonlarca kişi bekliyordu ve belli oldu. Zam açıklamaları peş peşe geliyor. Maaşlar artıyor. Yeni zamlı maaşlar kuruşu kuruşuna hesaplandı. İşte kuruşu kuruşuna emekli, memur ve asgari ücretlinin zamlı maaşları…

Emekli ve memur maaşına, asgari ücrete zam! - Sayfa 1

 Emekli ve memura yüzde 40 zam yapılacağı belirtiliyor. Bu oran üzerinden yapılan hesaplamalara göre en düşük memur maaşı 2 bin 571 lira zamlanacak.  2022 yılının ikinci döneminde en düşük memur maaşı 9 bin liraya yükselmiş olacak. En düşük memur emeklisi maaşı ise 2022 yılının birinci altı aylık döneminde 4 bin 289 lirayken yüzde 40'lık zam farkını koyduğumuzda 6 bin 4 liraya yükselecek. En düşük işçi emeklisi (2000 öncesi) 3 bin 292 lirayken, yüzde 40'lık zam farkını koyduğumuzda 4 bin 608 liraya yükselecek. En düşük Bağkur emeklisi 2500 lirayken yüzde 40'lık zam farkını koyduğumuzda bu rakam 3500 liraya yükselecek. Asgari ücrete de zam yapılacak. Bakan resmen duyurdu.

118
Emekli ve memur maaşına, asgari ücrete zam! - Sayfa 2

 Memur ve emeklinin temmuzda alacağı zam netleşmeye başladı. Hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre; maaşlarda yüzde 40 civarı artış olacak. Böylece ocak ve temmuzda yapılan zam oranı toplamda yüzde 80’i aşacak. 

218
Emekli ve memur maaşına, asgari ücrete zam! - Sayfa 3

Milyonlarca emekli ile memurun maaşı ocak ve temmuz aylarında açıklanan geriye dönük 6 aylık enflasyona göre belirleniyor. Memur ve memur emeklileri iki yılda bir toplu sözleşme masasına oturduklarından orada elde edilen özlük hakları, ek ödemeler ve maaş artış oranları da ayrıca belirleyici oluyor. 

318
Emekli ve memur maaşına, asgari ücrete zam! - Sayfa 4

Geçen yıl gerçekleştirilen toplu sözleşmeye göre memur ve emeklisine 2022’de yüzde 5 artı 7 zam yapılacaktı. Fakat yılbaşında artan enflasyon nedeniyle yüzde 2.5’lik ek zam daha yapıldı. Böylece memur ve memur emeklisinin ocak ayı toplu sözleşme zammı yüzde 7.5 oldu. Temmuzda ise yüzde 7 sözleşme zammı daha söz konusu olacak.

418