Emekli - memur için 5 aylık zam oranı kesinleşti! Enflasyon farkı ve ek zam ne kadar olacak?

Mayıs ayı enflasyon rakamları ile Temmuz zammı için 5 aylık zam oranı kesinleşti. Mayıs ayı enflasyon rakamları ile Temmuz zammı için 5 aylık zam oranı kesinleşti. SSK ve Bağ-Kur emekli ve memur maaşları için 1 veri kaldı. Asgari ücret, emekli ve memur Temmuz zammı ile diğer ekonomi düzenlemeleri için Meclis'in 15 Temmuz'a kadar çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor. Kesinleşen 5 aylık oranlara göre eflasyon farkı ile emekli ve memur Ocak zammı ne kadar oldu? İşte detaylar

Emekli - memur için 5 aylık zam oranı kesinleşti! Enflasyon farkı ve ek zam ne kadar olacak? - Sayfa 1

Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Mayıs'ta TÜFE 39,59 oldu. Bununla beraber emekli zammı ve memur zammı için 5 aylık zam oranı belli oldu. İşte detaylar...
 

127
Emekli - memur için 5 aylık zam oranı kesinleşti! Enflasyon farkı ve ek zam ne kadar olacak? - Sayfa 2

Memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı toplamı kadar her yıl da Ocak-Temmuz dönemi olmak üzere 2 kez zam alıyor. Memur enflasyon farkı, bir önceki dönemde verilen toplu sözleşme zammı üzerinde 6 aylık enflasyon kadar oluyor.

227
Emekli - memur için 5 aylık zam oranı kesinleşti! Enflasyon farkı ve ek zam ne kadar olacak? - Sayfa 3

Ocak 2023 döneminde memur zammı enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı yüzde 8 ile belirlenmişti. Temmuz 2023 döneminde ise toplu sözleşme zammı yüzde 6 oldu. Yani yüzde 8'in üzerindeki 6 aylık enflasyon oranına yeni yüzde 6'lık toplu sözleşme zammı eklenerek 6 aylık memur zammı belirlenecek. Bu rakamlara refah payı dahil değil. Haziran ayı enflasyonları açıklandıktan sonra zam tutarları netleşecek, şu anki hesaplanan tutarlar son enflasyon rakamı açıklanmadığı için varsayım olarak yer alıyor.

327
Emekli - memur için 5 aylık zam oranı kesinleşti! Enflasyon farkı ve ek zam ne kadar olacak? - Sayfa 4

EMEKLİ VE MEMUR 5 AYLIK ZAM ORANI KESİNLEŞTİ

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 5 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Kesin oran Temmuz ayı başında açıklanacak Haziran ayı enflasyonu ile netleşecek.

427