Emekli maaşına zam ve bayram ikramiyesi Meclis’e geliyor

TBMM Genel Kurulu, yargıda yeni düzenlemeler içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak. Plan ve Bütçe Komisyonunda emekli maaş zammı ve geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun teklifi görüşülecek. En düşük emekli maaşı 7.500 TL olurken gözler şimdiden Temmuz ayında yapılacak enflasyon zammına çevrildi. Temmuz ayındaki zam ile taban maaşın üzerinde alan emeklilerle fark korunacak. İşte detaylar…

Emekli maaşına zam ve bayram ikramiyesi Meclis’e geliyor - Sayfa 1

Haftalık çalışmasına bugün başlayacak Genel Kurulda, yargıda yeni düzenlemeler içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek. Teklifle, 18 yaşından küçük engelli veya ağır hasta çocuğu olan 10 yıldan az cezaya çarptırılan hükümlü annelerin cezalarının infazı 1 yıl ertelenebilecek. Bu erteleme her defasında 6 ayı geçmemek üzere 4 kez uzatılabilecek.

 

118
Emekli maaşına zam ve bayram ikramiyesi Meclis’e geliyor - Sayfa 2

İCRA KARARI
Konut olarak kullanılan yerlerde haciz yapılması, icra mahkemesi kararına bağlanacak. Aile bireylerine ait kişisel eşya ile ailenin ortak kullanımına hizmet eden ev eşyaları haczedilemeyecek. İcra takibine konu alacağa yetecek miktarı aşacak şekilde haciz yapılması yasaklanacak.

218
Emekli maaşına zam ve bayram ikramiyesi Meclis’e geliyor - Sayfa 3

KİRA ANLAŞMAZLIĞINA ARABULUCU ZORUNLULUĞU
Kat mülkiyetinden kaynaklanan kiracı-ev sahibi ya da komşu hakkıyla ilgili uyuşmazlıklarda arabulucuya başvuru zorunlu olacak.

318
Emekli maaşına zam ve bayram ikramiyesi Meclis’e geliyor - Sayfa 4

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM KOMİSYONDA
Plan ve Bütçe Komisyonu pazartesi günü toplanacak. Toplantıda, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, emekliye bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılmasını, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

418