için kaldı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın görevi bırakıyor

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 10 yıldır sürdürdüğü Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor. Aydın’ın yerine bankanın Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar’ın gelebileceği ifade ediliyor.

F5HABER F5HABER
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın görevi bırakıyor

Hüseyin Aydın'ın kararını resmi olarak yarın saat 10:00'da yapılacak olağan genel kurul toplantısında açıklayacağı öğrenildi.

Dünya'dan Şebnem Turhan'ın aktardığına göre; Yarın sabah 10:00’da 3 kamu bankasının olağan genel kurulu yapılacak. Genel Kurul’da yeni yönetim kurulu ve Aydın’dan boşalan yeni genel müdür belirlenecek. Hüseyin Aydın’ın yerine bankanın Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar’ın geçeceği öne sürüldü.

Bu arada bankadan yapılan açıklamada; 15.07.2011 tarihinden itibaren Ziraat Bankası Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan  Hüseyin Aydın'ın, olağan genel kurulda görevini devredeceği belirtilirken, genel müdürlük görevinden istifaen ayrılmasının söz konusu olmadığı duyuruldu. 

Türkiye Bankalar Birliği başkanı da olan Hüseyin Aydın bu görevini de devretmiş olacak. Aydın aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu ve Turkcell yönetim kurulu üyesi.

 Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası’nda 15 Temmuz 2011 yılından itibaren bankanın genel müdürlük görevini sürdürüyordu. Meslek hayatına Ziraat Bankası’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Aydın, Müfettiş, Daire Başkanı, Duisburg/Almanya Temsilciliği ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Pamukbank ile Halkbank’ın birleşmesinin de gerçekleştiği 2003-2005 yılları arasında yürüttüğü Halk Bankası Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği, Pamukbank Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevlerinin ardından Aydın, bankanın halka arz edildiği 2005-2011 döneminde Halk Bankası’nda Genel Müdür olarak görev yaptı.

25 YILDIR BANKADA

Yeni genel müdür olması beklenen Çakar 1996 yılında Ziraat Bankasında Müfettiş Yardımcısı olarak işe başlayıp, Müfettişlik ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Çakar, 2005 yılında Bölge Baş Müdürlüğü görevine atandı. Ağustos 2007 yılında Daire Başkanı olan Çakar, sırasıyla Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı, Operasyonel İşlemler Genel Müdür Yardımcılığı, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı ve Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Ocak 2016-Temmuz 2017 tarihleri arasında Dağıtım Kanalları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Çakar, Temmuz 2017-Haziran 2018 tarihleri arasında Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Haziran 2018'den itibaren Perakende Bankacılık-2 Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam ediyor.

SONRAKİ HABER