için kaldı

Erdoğan'dan Almanya'daki Türk vatandaşlarına çağrı: Onlara ders verin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in "Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşması güncellenmeyecek" açıklamasını eleştirdi ve "Türk seçmenler sandıkta gerekli dersi vermeli" ifadesini kullandı. Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım da Adil Öksüz ve Gümrük Birliği çıkışı nedeniyle ilişkilerin gerildiği Almanya'ya tepki gösterdi.

F5HABER F5HABER
Erdoğan'dan Almanya'daki Türk vatandaşlarına çağrı: Onlara ders verin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Değerli arkadaşlar bir defa Türkiye'nin tansiyon düşürme noktasında herhangi bir sorumluluğu yok. Bu konuda sorumluluk aranıyorsa baş sorumlu Almanya'nın ta kendisidir. Almanya şu ana kadar kendi iç siyasi çekişmelerini sürekli olarak Türkiye ile ve diğer bazı Avrupa ülkelerini de yanına almak suretiyle bu sürece taşımıştır. Vize konusu olmuştur, AB sözünde durmamıştır. Aynı şekilde mültecilerle ilgili Türkiye'ye ödeme vaadinde bulundukları bir rakam olmuştur, 3+3 milyar euro sözü vermişlerdir ve bu parayı vermedikleri gibi şuana kadar arazide kullanılan rakam 825 milyon eurodur. Bizim harcadığımız ise 30 milyar eurodur. Almanya, vaadinde durdu mu, durmadı.

ALMANYA'DAKİ TÜRKLERE ÇAĞRI

Almanya 25-30 gün sonra yapılacak seçim için Türkiye'yi ne kadar yıpratırsak o kadar oy alırız havasına girmişlerdir. Almanya'daki soydaşlarıma diyorum ki, sakın bir yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. orada şuanda Türkiye'ye karşı düşmanlık yapmayan siyasi partilere gerekli desteği verin. Almanya'da yaşayan tüm vatandaşlarımın onur mücadelesidir.

Orada asıl bu işi değiştirecek olanlar 1 milyona yakın oy kullanacak olan Türk seçmen var. Türk seçmenlerimize özellikle Türkiye'ye bu denli saldıranlara karşı sandıkta oy kullanırken gerekli dersi vermeleri gerekir diye düşünüyorum. AB üyesi ülkelerle kavga içerisinde olmadık. Ama bizim haysiyetimizle, onurumuzla biz hiçbir ülkeyi oynatmayız.

İSPANYA'DAKİ SALDIRI

Şiddetle kınıyoruz. DEAŞ'la ilgili tavrımız bizim belli. DEAŞ'ı şiddetle lanetliyoruz ve onlara karşı çok ciddi bir mücadele veriyoruz. Sadece Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Batı maalesef Türkiye'nin attığı adımları kararlılıkla atmıyor.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN ALMANYA'DA OLDUĞU İDDİALARI

Biz notamızı verdik ve Almanya'dan bu konuda gerekli adımı atmasını istiyoruz. Almanya kendi vatandaşlarını bizden isterken nasıl farklı bir tutum içerisine giriyorsa biz de ona göre hareket ediyoruz.


ALMANYA RACON KESİYOR

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım da Adil Öksüz ve Gümrük Birliği çıkışı nedeniyle ilişkilerin gerildiği Almanya'ya tepki gösterdi.

Adil Öksüz ile ilgili soruya "Almanya'dan darbeye karışmış bulunan FETÖ terör mensuplarının barındırılmamasını ve yargılanmak üzere iadesini istiyoruz. Almanya nasıl hukuk devleti ise Türkiye de bir hukuk devleti" yanıtını verdi.

Başbakan Yıldırım, Almanya Başbakanı Merkel'in Gümrük Birliği çıkışı ile ilgili olarak da "Almanya birlik adına racın kesiyor bu doğru değildir. Gümrük Birliği tek taraflı bir anlaşma değildir" dedi.

Başbakan, "İran Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geldi. Bu ziyaretin anlamı nedir?" sorusunu da "
Astana sürecinin kalıcı çözüm getirmesini diliyoruz. Amaç Suriye'ye kalıcı barışı ve istikrarı getirmektir. Oradaki teröre müdahale her zaman olabilir" diye yanıtladı

SONRAKİ HABER