için kaldı

Terra Luna Blockchain’i durduruldu! Luna bir haftadan kısa sürede piyasadan silindi

Kripto paraların kan kaybettiği bugünlerde sabit coinlerin değer kazanması bekleniyordu ancak LUNA coinde beklenen olmadı. Resmi Twitter duyurusuna göre Terra Blockchain durduruldu. Karar LUNA fiyat çöküşünün ardından yönetim saldırılarını engellemek için alındı. LUNA fiyatı 72 saat gibi kısa bir sürede %99 değer kaybetti ve günler içinde milyarlarca doları iade etti. Ağın stablecoin’i UST tüm müdahalelere rağmen şu anda 0.3837 dolardan işlem görüyor ve destek için ek LUNA basımları sürdürülüyor

F5HABER F5HABER
Terra Luna Blockchain’i durduruldu! Luna bir haftadan kısa sürede piyasadan silindi

Terra Blockchain ağı güvenlik sebebiyle durduruldu. Terra blockchain ağının durdurulmasıyla birlikte geliştiriciler ve yatırımcılar ağ üzerinde işlem yapamıyor.

Terra blockchain ağının durdurulmasının nedeni yönetim saldırılarını önlemek olarak açıklandı. Terra blockchain ağının durdurulmasının gerekçesiyse şiddetli LUNA enflasyonu sonrasında yönetim saldırılarını önlemek olarak açıklandı. Arz talep dengesinin bozulduğu Terra blockchain ağının stablecoin’i olan UST haberin yazımı esnasında 0.40 dolardan işlem görüyor. Terra USD (UST) cephesinde yaşanan bu düşüşlerin Terra’nın çöküşüne neden olabileceği gün içinde bildiriliyordu. Terra blockchain ağının durdurulmasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Terra blockchaın, 7603700 blok yüksekliğinde resmen durduruldu. Terra validatörleri, şiddetli Luna enflasyonunu ve önemli ölçüde azaltılmış saldırı maliyetini takiben yönetişim saldırılarını önlemek için Terra blockchain’i durdurmaya karar verdiler.

LUNA bir haftadan kısa sürede piyasadan silindi
Verilere göre, LUNA yatırımcıları, fiyatların bir haftada %99,7 düşmesiyle son aylardaki en büyük haftalık kayıplarından bazılarını yaşadı. LUNA fiyatı yalnızca son 24 saatte %96 düşerek piyasa değerine göre 349.sıraya geriledi. Bu hafta başında yaklaşık 60 dolardan ve Nisan ortasında rekor 120 dolardan %99,9 değer kaybetti. Piyasanın en büyük altcoin’lerin biri şimdi yüksek volatilite nedeniyle delist haberleriyle gündeme geliyor.

Ağın USD’ye sabitlenen stablecoin’i TerraUSD (UST) geçen hafta sonu sabit fiyatını kaybetti. Pazartesi günü 0,27 dolara kadar düştü, tüm desteğe rağmen iyileşme sağlanamadı. Terra’nın çöküşü büyük ölçüde UST’nin dolara sabitlenmesinin istikrarsızlaşmasından kaynaklanıyor ve bu da UST’nin toplu halde LUNA’ya dönüştürülmesine yol açıyor.

Altcoin fiyatı şimdi ICO sırasında olduğundan daha düşük, bu da erken yatırımcıların pozisyonlarını korudukları takdirde artık zararda olduğu anlamına geliyor. Daha geniş bir stablecoin paniğinin ortasında, Tether bile UST ile aynı derecede olmasa da bugün erken saatlerde fiyat istikrarını kaybetmeye başladı. Piyasada Terra ve UST’ye neler olacağına sahne alırken, Bitcoin fiyatı sessiz 30 bin dolara yaklaşıyor.

Terra (LUNA) Nedir?
Terra, 2018 yılında Daniel Shin ve Do Kwon tarafından kurulan Güney Koreli Terraform Labs’ın bir girişimi. Proje insanları günlük ödemelere gizlice dahil edilen ücretlerden kurtarmayı amaçlıyordu. Blockchain teknolojisinin gücünü kullanan Terra, son günlerde Terra blockchain ağının stablecoin’i olan ve kodlarla 1 dolara sabitlenen UST ile gündemdeydi. Merkezi olmayan dijital bir finans şirketi olan Terra, bir anlamda kendi alanında bir tür merkez bankası olarak nitelendirilebilir. Kullanıcılar işlemlerini Terra blockchain ağı üzerinden gerçekleştirir ve bu ağın güvenliği, verimliliği ve stabilliği Terra tarafından yönetilir. Ağın durdurulması durumunda kullanıcılar Terra ile ilgili herhangi bir işlem gerçekleştiremez.  

SONRAKİ HABER