için kaldı

Televizyon alımında taksit sayısı 9'a çıktı

Fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyon satışlarında taksit sınırı 3'ten 9'a çıkarıldı.

F5HABER F5HABER
Televizyon alımında taksit sayısı 9'a çıktı

BDDK'dan yapılan açıklamada "Fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyon alımlarında 3 ay olan taksit sınırı 9 aya çıkarılmıştır" denildi.

Daha önce TV satışlarında kredi kartına 3 taksit uygulanıyordu. Yerli üreticiler taksit sayısının 6'ya çıkarılmasını talep etmişti.
Eski yönetmelikte bu madde şu şekilde yer alıyordu:

"Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi 12 ayı geçemez. Bu süre; elektronik eşya alımlarında 3 ay, bilgisayar alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde, taşımacılıkla ilgili harcamalarda, hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklamayla ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda 6 ay, hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklamayla ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda, sağlık ve sosyal hizmetlerle ilgili harcamalarda ve sağlık ürünü alımlarında, vergi ödemelerinde 9 ay olarak uygulanır."

HANGİ ÜRÜNDE KAÇ TAKSİT VAR?

Banka kartları ve kredi kartları hakkındaki yönetmelik kapsamında, ürün veya hizmet grubuna göre taksit sınırları ve yasaklarında mevcut durum şöyle:

Televizyon alımında taksit sayısı 9'a çıktı - Resim : 1
Televizyon alımında taksit sayısı 9'a çıktı - Resim : 2


SONRAKİ HABER