için kaldı

Taşerona kadro kimleri kapsıyor? 2022 Taşeron kadrolarında son durum ne? İşte Bakan'ın son açıklaması...

Taşeron çalışanlar yine kadro bekleyişinde. 2018-19 yılları arasında yapılan taşerona kadro çalışmasında kadroya alınamayan 90 bin taşeron işçiye 2. umut ışığı yakıldı. Peki kamuda kadroya geçmeyi bekleyen 90 bin taşeron işçi ile ilgili yapılan son açıklama ne? Hükümetin taşeron işçi planı ne? Kimler kadroya geçebilecek?

F5HABER F5HABER
Taşerona kadro kimleri kapsıyor? 2022 Taşeron kadrolarında son durum ne? İşte Bakan'ın son açıklaması...

Kadroya alınmayan taşeron işçilere güzel haber hükümetten geldi. Uzun süredir kadro bekleyişinde olan işçiler için çalışmalar başladı. İddiaya göre 2015'ten önce işe giren işçiler kadroya alınacak. Ancak hükümetten henüz bu konuda resmi bir açıklama yok. İşte taşerona kadro düzenlemesinde son durum...

BAKAN BİLGİN'İN SON AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "696 sayılı kanunun dışında kalanların kadrolu işçi olarak geçmesi konusundaki bütün çalışmalarımızı tamamladık. Kapsam dışı kalan 90 bin civarındaki taşeron işçinin kamuda kadroya geçirilmesinin belli bir aşamadan sonra uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim" dedi.

Taşerona kadro kimleri kapsıyor? 2022 Taşeron kadrolarında son durum ne? İşte Bakan'ın son açıklaması... - Resim : 1

KİMLER KADROYA ALINACAK?

Taşeron işçi olarak çalışan yaklaşık 500 bin işçi, 2018 yılında 696 sayılı KHK ile kadroya geçiş yaptı. Belediye şirket işçileri ve geçici işçi kadrosuna atanan işçiler ile KİT, özel bütçeli kuruluş, çağrı merkezi, hastane bilgi işlemi vs. gibi kadrolarında çalışan ve kadroya alınmayan işçilerin bekleyişi sürüyor. Bu alanlarda çalışan taşeron işçiler hükümetin gündeminde ve yeni taşeron kadro çalışması onları kapsayacak.

Benzer Haberler
Asgari ücrete zam gelecek mi, ne kadar gelecek? Bakan Bilgin asgari ücret tartışmasına son noktayı koydu

Asgari ücret tartışmasına son noktayı koydu F5HABER-

SONRAKİ HABER