Standard and Poor's'tan Türkiye açıklaması!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (SP), Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu "B+", uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise "BB-" olarak teyit etti.

F5HABER F5HABER
Standard and Poor's'tan Türkiye açıklaması!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin notlarını teyit etti. Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu "B+" olarak çıklayan kuruluş, uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise "BB-" olarak teyit etti. S&P, Türkiye'nin görünümünü ise durağan olarak açıkladı.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ 2. YARIDA TOPARLANABİLİR"

S&P açıklamasında Türkiye ekonomisinin bu yıl reel bazda Pandemi etkisi ile %3.3 daralmasının beklendiği belirtildi. Türkiye ekonomisinde yılın ikinci yarısında toparlanma beklendiği vurgulandı. Raporda Türkiye'de 2020 yılı sonunda net kamu borcunun gayrisafi yurtiçi hasılaya oranının %35'le sınırlı seviyede kalacağı ve bu durumun manevra için mali alan bırakacağı ifade edildi.

S&P, TÜRKİYE'NİN NOTUNU AĞUSTOS 2018'DE DÜŞÜRMÜŞTÜ

S&P 7 Mayıs 2020'deki önceki değerlendirmesinde, Türkiye'nin uzun vadeli Döviz cinsinden kredi notunu "B+" ve uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise "BB-" olarak teyit etmiş, not görünümünü durağan olarak belirlemişti.

S&P, Türkiye'nin kredi notunu Ağustos 2018'de kurda yaşanan sert yükseliş esnasında düşürmüştü.

DİĞER KREDİ DEĞERLENDİRME KURULUŞLARININ TÜRKİYE NOTLARI
Diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarında Türkiye'nin not ve görünüm durumu şöyle; Moody's: Kredi notu B1 ve görünüm negatif, Fitch: Kredi notu BB - ve görünüm durağan.

SONRAKİ HABER