için kaldı

Selçuk Bayraktar'dan ABD’li firmaya hodri meydan: Bakalım kim önce yapacak?

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB-3'ü kopyalayan ABD'li şirketle ilgili "Dün bir Amerikalı firma, 'kısa pistli gemiler için biz ilk yapacağız' diye yayında bulundu ancak bakalım kim önce yapacak” dedi.

F5HABER F5HABER
Selçuk Bayraktar'dan ABD’li firmaya hodri meydan: Bakalım kim önce yapacak?

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, İTÜ’lü öğrenciler ile Milli Teknoloji Hamlesi söyleşisinde buluştu.

20'DEN FAZLA ÜLKEYLE SÖZLEŞME İMZALANDI

Burada Baykar'ın faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Bayraktar, şu ana kadar Baykar üretimi insansız platformların ihracatı için 20’den fazla ülkeyle sözleşme imzalandığını vurgulayarak 13’ünde bu insansız platformların aktif olarak kullanıldığını söyledi.

Selçuk Bayraktar'dan ABD’li firmaya hodri meydan: Bakalım kim önce yapacak? - Resim : 1Bayraktar TB-3 İnsansız hava aracı

DÜNYADA EN FAZLA ÜLKEYE İHRAÇ EDİLEN SİHA
Baykar’ın gelirlerinin %95’inden fazlasının ihracattan geldiğini söyleyen Bayraktar, Bayraktar TB2’nin dünyada en fazla ülkeye ihraç edilen ve en yüksek fiyat ve performans seviyesine sahip SİHA olduğunu belirtti.

"ABD'Lİ FİRMA İLK BİZ YAPACAĞIZ DEDİ"

Selçuk Bayraktar, sunumu esnasında yeni geliştirilen ve dünyanın kısa pistli deniz platformlarına iniş-kalkış kabiliyetine sahip olacak ilk SİHA’sı olması planlanan Bayraktar TB3’e de değindi. Bayraktar, "Gerçi dün bir Amerikalı firma, ‘kısa pistli gemiler için biz ilk yapacağız’ diye yayında bulundu ancak bakalım kim önce yapacak" dedi.

Selçuk Bayraktar'dan ABD’li firmaya hodri meydan: Bakalım kim önce yapacak? - Resim : 2

MQ-9B STOL

ABD’li General Atomics şirketi tarafından geliştirilen MQ-9B STOL İHA, geçtiğimiz günlerde ilk kez kamuoyuna tanıtılmıştı.

SONRAKİ HABER