için kaldı

Piyasalarda Brunson etkisi! Dolarda son durum ne?

ABD'li papaz Brunson davası öncesi sabah ilk işlemlerde 5.83 seviyelerine kadar gerileyen dolar/TL, yeniden yükselişe geçerek 5.9866 seviyesine kadar yükseldikten sonra 5.90'ın altına indi.

F5HABER F5HABER
Piyasalarda Brunson etkisi! Dolarda son durum ne?

Son bir haftadır süren düşüşünü bugüne de taşıyan dolar/TL, oldukça hareketli bir gün yaşıyor. Kur, sabah ilk işlemlerde 5.8328 ile yaklaşık son 2 ayın en düşük seviyesini gördü.

Dünya'nın aktardığına göre, bu seviyeden yeniden yönünü yukarı çeviren dolar/TL, 5.9866 seviyesine kadar yükseldikten sonra yeniden düşüşe geçti ve 5.8980 seviyesinde yer aldı. Euro/TL 6.8410'dan işlem görüyor.
Analistler, ABD'li din adamı Andrew Brunson'ın davasının bugün görüldüğünü anımsatarak, davaya ilişkin gelişmelerin takip edileceğini bildirdi.

Yurt dışında ABD'de eylül ayı ithalat fiyat endeksi, Michigan Üniversitesi ekim ayı tüketici güven endeksi verisinin izleneceğini belirten analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 5.90'ın altında kalıcılık sağlaması durumunda 5.75 ve 5.50 seviyelerinin gündeme gelebileceğini söyledi.

SONRAKİ HABER