Nasuhi Öztürk: Koronavirüs dijital dünyayı harekete geçirdi

Covid-19 sürecinde insanların tüm alışkanlıkları büyük bir değişim geçirdi. Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler, pek çok şirketi uzaktan çalışmaya yöneltti. İş adamı Nasuhi Öztürk, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün dijital dünyaya büyük hareketlilik kattığını belirterek bu krizin büyük fırsatlara dönüştüğünü söyledi.

F5HABER F5HABER
Nasuhi Öztürk: Koronavirüs dijital dünyayı harekete geçirdi

İş adamı Nasuhi Öztürk dünyayı etkisi altına alan korona virüsün dijital dünyaya büyük hareketlilik kattığını belirterek, “Öncelikle bu boyutta bir salgın ve beraberinde getirdiği olumsuzluklar elbette ki çok üzücü. Ancak bilindiği üzere büyük krizler bazı sektörler için büyük fırsatlara dönüşebiliyor. Bu krizde de büyüme fırsatı yakalayan sektör öncelikle sosyal medya dünyası oldu. İnsanların salgın sebebiyle evlerinden çıkamadığı, ofislerini evlerine taşıdığı, online eğitimlerin yoğunlaştığı bu süreçte mobil uygulama ve dijital platform kullanımı dikkat çeken derecelerde artış yaşadı, yaşamaya da devam ediyor. İnsanlar evde kalmak zorunda oldukları dönemlerde hayatlarına devam edebilmek için dijital dünyayı kullanmak zorunda kaldılar. O kadar ki iş dünyası online platformlara taşındı. Firmalar faaliyetlerine devam edebilmek için dijital dünyada da var olmak durumunda kaldılar. Bunun yanı sıra insanlar haberleri takip etmek, rutin hayattaki boşlukları doldurmak, alış veriş yapmak ve hatta eğlenmek için mobil cihazlarıyla daha çok etkileşim haline girdiler. Bu istatistikler doğrultusunda sosyal medya ve dijital dünyanın hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğu gerçeğini yadsıyamayız. Sosyal Medyanın büyüme hızını en net şekilde mobil uygulama verilerine bakarak da görebiliriz. Bu verilere göre Google Play ve İOS iş uygulamalarında 765.000 indirme gerçekleşti. Bu rakam, 1 yıl önceki haftalık ortalama sayılarla karşılaştırıldığında %135 artış söz konusu. Bu da bize, sosyal medya ve dijital ortamların artık hayatımızda nasıl bir yerde olacağını gösteriyor.” dedi

 Ülke tanıtımının birinci hedefinin ülkemize ekonomik girdinin sağlanmasını da belirten Öztürk, “Bir proje oluşturulurken öncelikle içinde bulunduğumuz süreç göz önünde tutulmalı. Biz de bunu yapıyoruz. Yaşanan bu global salgın sadece bizi değil dünyayı karantinaya almış durumda. Bu sebeple de ülke olarak ekonomimizin temel unsurlarından birini oluşturan turizm sektörümüz ciddi bir durağanlık yaşıyor. Aynı şekilde ihracatta da gözle görünür bir sakinlik söz konusu. Bu sebeplerle ülkemizin dijital platformlarda daha aktif ve etkili olması gerektiğini düşünüyorum. İhracatı dijital platformlara taşıyarak normalde olduğundan çok daha aktif hale getirmek mümkün. E-ticaret de krizin oldukça yukarıya taşıdığı sektörlerden biri. Bu durumda stratejik konumumuz da göz önüne alındığında ülkemiz bu ticaret ağının merkezinde yer almalıdır bence. Böylece hem ülke refahına hem de tanıtımına büyük ölçekte katkı sağlanacaktır.”

 NASUHİ ÖZTÜRK “KORONA VİRÜS YOĞUNLUĞUMUZU ARTTIRDI”

 Farklı akanlarda projeler hayata geçirdiklerini ve koronavirüs’ün işlerinde hareketliliğe sebep olduğuna da değinenİş Adamı Nasuhi Öztürk sözlerine şöyle devam etti, “Açık konuşmak gerekirse olumsuzluk bir tarafa, yoğunluğumuzun artması dışında bir etkisi olmadı. Biraz önce de belirttiğim gibi sadece vatandaş değil firmalar da dijital dünyanın içinde olmak zorunda kaldı. Aslında şimdiye kadar yapmalıydı belki birçoğu ama şimdi bu zorunluluk sayesinde fark ettiler bunu. Ve elbette ki bu profesyonel bir ekiple yapıldığında kat ve kat daha etkili ve başarılı sonuçlar sağlıyor. Söylediğim gibi bu talep bizim yoğunluğumuz bir hayli arttırdı ama kısa zamanda ve etkili çalışmalar sergileyerek sürece adaptasyon sağladık. Dijitalin gücünün farkında olan bir yapı olduğumuz için de faaliyet gösterdiğimiz diğer sektörlerde de hali hazırda dijital dünyada oldukça etkin olarak çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Bu da bize oldukça büyük avantaj sağladı.

SONRAKİ HABER