için kaldı

JPMorgan'dan Türkiye ekonomisine övgü

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan Türkiye ekonomisinin son dönemde yakaladığı başarıyı övdü. Koronavirüs salgınında ekonominin diğer ülkelere önemli bir örnek oluşturduğunun belirtildiği açıklamada büyüme tahmini yukarı çekti.

F5HABER F5HABER
JPMorgan'dan Türkiye ekonomisine övgü

JPMorgan, Türkiye'ye ilişkin geçen yıl ve 2021 yılı ekonomik büyüme tahminlerini güncelledi.  Firmanın yayınladığı bir rapora göre, karantina gibi sınırlama önlemlerine rağmen Türkiye'deki iç talebin 2020'nin dördüncü çeyreğinde oldukça dirençli olduğu kaydedildi. 

JPMorgan, Türkiye'nin 2020 büyüme tahminini yüzde 1,1’den yüzde 1,9’a yükseltti. 

Raporda, Türk ekonomisinin büyüme rakamlarının, ülkedeki özel sektörün sağlamlığını ve esnekliğini yansıtan her zaman "yukarı yönlü sürprizler" olduğu belirtildi.

"EMSALLERİNDEN DAHA İYİ GÖRÜNÜYOR" 

Türkiye'nin önceki yıllardaki krizlerle başa çıkma deneyiminin altı çizilen raporda, koronavirüs pandemisinde ülkenin emsallerinden daha iyi görünmesinin şaşırtıcı olmadığı vurgulandı. 

 2021 YILI BÜYÜME TAHMİNİ 

Türk ekonomisinin bu performansının ana nedenlerinden birinin, geçen yılın ilk yarısında hükümetin öncülüğündeki kredi büyümesi olduğu ve ekonominin pandemiden kurtulmasını desteklediği belirtildi. 

JPMorgan ayrıca, Türkiye için 2021 büyüme rakamlarını yukarı yönlü revize ederek, yüzde 3,3'ten yüzde 4,6'ya yükseltti. 

Söz konusu raporda, turizm sektörünün performansına ve aşılama sürecine ilişkin daha umut verici beklentiler göz önüne alındığında, Türk ekonomisinin bu yıl daha yüksek büyüme görebileceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER