için kaldı

Jeff Bezos'un serveti 1 günde 13 milyar dolar arttı

Alışverişin iyice internete kaymasıyla e-ticaret devi Amazon'un hisseleri dün yüzde 7.9 yükseldi. Firmanın kurucusu Jeff Bezos'un serveti böylece sadece 1 günde 13 milyar dolar artarak 189.3 milyar dolara ulaştı. Bu Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde bugüne kadar kaydedilmiş en büyük günlük servet artışı oldu

F5HABER F5HABER
Jeff Bezos'un serveti 1 günde 13 milyar dolar arttı

Koronavirüs salgını birçok şirketi zorda bırakırken, e-ticaret platformlarına ilgi her geçen gün artıyor. Halihazırda online satışlar son yıllarda istikrarlı bir şekilde yükseliyordu. Ancak koronavirüs salgını bu değişim sürecini olağanüstü bir şekilde hızlandırdı.

Sadece ABD'de yılın ilk 6 ayında online alışverişlerde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 73 yükseldi. Bu doğal olarak e-ticaret firmalarının da hisselerine olumlu yansıdı.

Bu gelişmenin kaymağını en çok yiyen firmalardan olan Amazon'un hisseleri dün yüzde 7.9 yükseldi. Şirketin piyasa değeri 1.59 trilyon dolara ulaştı. Amazon Kurucu ve CEO'su Jeff Bezos'un toplam serveti de hisselerdeki yükseliş sayesinde sadece 1 günde 13 milyar dolar artarak 189.3 milyar dolara ulaştı.

AMAZON HİSSELERİ 2020'DE YÜZDE 68 YÜKSELDİ

2012'de oluşturulan Bloomberg Milyarderler Endeksi verilerine göre bu 1 günde kaydedilen en büyük servet artışı oldu. Amazon hisseleri 2020 genelinde şu ana kadar yüzde 68 yükseldi.

Dünyanın en zengin insanı olan 56 yaşındaki Jeff Bezos'un servetinde de buna paralel şekilde son 7 ay 3 haftada 74 milyar dolarlık artış yaşandı. Milyarderler endeksinde Bezos'u 118 milyar dolarlık servetiyle Microsoft Kurucusu Bill Gates takip ediyor.

Bu arada Jeff Bezos'un eski eşi MacKenzie Bezos da elindeki Amazon hisseleri sayesinde dün servetini 4.58 milyar dolar artırdı. Toplam serveti 63.1 milyar dolara ulaşan MacKenzie Bezos dünyanın en zengin 13. insanı konumunda bulunuyor.

SONRAKİ HABER